Η ανέλκυση από τον βυθό του Mirage 2000ΕGM που είχε πέσει ΝΔ της Σάμου

Στις 9 Ιουνίου 2011 ένα μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000EGM κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή στο νοτιοδυτικό άκρο της Σάμου. Ο πιλότος διασώθηκε, και το αεροσκάφος πραγματοποίησε ομαλή προσθαλάσσωση λόγω της πτέρυγας «Δ» για να βυθιστεί «απαλά» στην συνέχεια σε μικρό βάθος.

Την  Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανέλκυση αεροσκάφους Mirage 2000 το οποίο είχε καταπέσει στις 9 Ιουνίου.

Το αεροσκάφος ανελκύθηκε από βάθος εβδομήντα πέντε μέτρων από την Μοίρα Κινητών Ομάδων της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών (ΠΑΥ).

Για να φέρουν σε πέρας την αποστολή ανέλκυσης, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας συνεργάστηκαν με το 4ο ΕΤΕΘ του Στρατού Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό το οποίο διέθεσε το Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ και το Α/Γ ΡΟΔΟΣ και το Λιμενικό Σώμα.

Επιπλέον συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι βαθυδύτες Σπυρίδων Κόλλας και κ. Ανδρέας Ανδρικόπουλος και ο κ. Απόστολος Κυπραίος, με το επαγγελματικό του αλιευτικό σκάφος.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV