Η τουρκική απειλή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που πλέον έχουν μετατραπεί σε μαχητικά είναι πλέον όχι απλά γνωστή αλλά και αποδεδειγμένης άξιας.

Η τουρκική βιομηχανία πατώντας στις εμπειρίες των πολεμικών συγκρούσεων πηγαίνει ακόμα ένα βήμα πιο πέρα και πλέον η εταιρεία BAYKAR  με το Akinci ή, άλλως, ελληνιστί ο «Επιδρομέας των αιθέρων» φέρνει ακόμα μια μεγάλη απειλή.

Είναι ο εφοδιασμός τους με μικρά drones “αυτοκτονίας” τα οποία θα δρουν σε σμήνος!

 Έτσι θα εξαπολύει σμήνος 12 μινι-drone Alpagu τα οποία θα εκτελούν μαζική προσβολή στόχων με σκοπό να διαπερνούν έτσι διαστρωματικές άμυνες.

Η Άγκυρα θεωρεί το «Ακιντζί» περισσότερο ως ένα μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος, παρά ως ένα απλό drone. Το «Ακιντζί» με τους 2 SOM-B2 κρουζ μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους που μπορεί να μεταφέρει θα δώσει τη δυνατότητα στην Τουρκία να πραγματοποιεί ακριβή πολεμικά χτυπήματα σε απόσταση 600 χιλιομέτρων. 

Το Akinci θα έχει άνοιγμα φτερών 20 μέτρα, βάρος έως 4.500 κιλά, θα μπορεί να μένει στον αέρα έως 24 ώρες και θα φθάνει σε επιχειρησιακό ύψος έως 12.200 μέτρα, επιδόσεις που είναι σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με εκείνες του τωρινού drone TB2.

Το Akinci θα διαθέτει, επίσης, ηλεκτρονικό ραντάρ (AESA), συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και δορυφορικών επικοινωνιών και θα είναι σε θέση να λειτουργεί ανεξάρτητα από τον σταθμό εδάφους.

Θα μπορεί να εφοδιαστεί με διάφορα οπλικά συστήματα, όπως καθοδηγούμενες βόμβες ακριβείας (Roketsan MAM-L), πυραύλους Cirit και ΜΑΜ-C, κυρίως όμως τον νέο πύραυλο «Κρουζ» αέρος-εδάφους Roketsan SOM-B2 με ακτίνα δράσης 250 χιλιομέτρων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ