Ο πύραυλος TRGL-230 αναμένεται να ενεργεί και να πλήττει στόχους  σε συνεργασία με  τον  στόλο  των  τουρκικών UAV TB2 Akinci της Τουρκίας, με το UAV να καταδεικνύει το στόχο και τον πύραυλο που εκτοξεύεται από το έδαφος για να καταστρέφει το στόχο τον στόχο. 

Ο κρατικός αμυντικός φορέας της πολεμικής βιομηχανίας της Τουρκίας, Roketsan, έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την παραγωγή του πρώτου πυραύλου  επιφανείας-επιφανείας, καθοδηγούμενου από λέιζερ.

Το 230mm TRGL-230 θα χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό στις υπερπόντιες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας, ανέφεραν αξιωματούχοι. Ο πύραυλος αναμένεται να συμπληρώσει τον μη οπλισμένο στόλο αεροσκαφών TB2 Akinci της Τουρκίας, με το UAV να ορίζει έναν στόχο και το TRGL-230 να ξεκινά από το έδαφος για να χτυπήσει τον στόχο.

Το TB2 είναι ένα UAV μεσαίου ύψους, μεγάλης αντοχής, που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την Kale-Baykar, μια κοινοπραξία της Baykar Makina και του Kale Group. Μπορεί να πραγματοποιήσει αποστολές αναγνώρισης και πληροφοριών και πρόσφατα η Baykar Makina ξεκίνησε μια ναυτική έκδοση του TB2. Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί επί του παρόντος 75 αεροσκάφη TB2, κυρίως στον αγώνα του ενάντια στους Κούρδους μαχητές στην Τουρκία και στα σύνορά του με το Ιράκ και τη Συρία.

Τα τουρκικά UAV χρησιμοποιούνται επίσης ευρέως στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης. Η Τουρκία στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό και προσωπικό για την υποστήριξη της κυβέρνησης Fayez al-Sarraj με έδρα την Τρίπολη, πρωθυπουργού της εθνικής συμφωνίας της Λιβύης.

Οι εργασίες για το TRGL-230 ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2020, ανέφεραν αξιωματούχοι του Roketsan, και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού. Αξιωματούχοι της εταιρείας δήλωσαν επίσης ότι ο πύραυλος θα αναπτυχθεί τοπικά χωρίς ξένη συμμετοχή.
 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ