Η Ουκρανία και η Τουρκία έχουν σημαντικές δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας στον αμυντικό κλάδο, κυρίως στον τομέα της κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών και της αεροπορικής βιομηχανίας εν γένει, δήλωσε ο Ο. Ukrinform ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός στρατηγικών βιομηχανιών της Ουκρανίας.

«Είναι ένας αμφίδρομος δρόμος. Ενδιαφερόμαστε για τις δυνατότητες της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, όπως και η τουρκική πλευρά ενδιαφέρεται για συνεργασία με την Ουκρανία. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για αυτό και είμαστε ανοιχτοί στη συνεργασία. Ελπίζω ότι όλες οι εξελίξεις θα εξεταστούν σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων στο εγγύς μέλλον και θα οδηγήσουν στην υπογραφή σοβαρών συμβάσεων», δήλωσε ο Ουρούσκυ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Ουκρανία. «Με βάση τα αποτελέσματα των συναντήσεων μας μπορώ να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη να επεκτείνει τη συνεργασία με την Ουκρανία σε πολλούς τομείς», πρόσθεσε.

Ο Ουρούσκυ είπε ότι η Ουκρανία και η Τουρκία έχουν σοβαρές δυνατότητες να αυξήσουν την υφιστάμενη συνεργασία. «Πρώτα απ ‘όλα, αυτή είναι μια αύξηση στον τομέα της κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών και γενικά στον κλάδο των αερομεταφορών. Προσφέραμε τις δυνατότητες των επιχειρήσεων μας Ivchenko-Progress και Motor Sich να επεκτείνουν τη συνεργασία  με τουρκικές εταιρείες και τη δυνατότητα εγκαθίδρυσης συνεργασίας με την Antonov State Enterprise. Εξετάζουμε σοβαρά την επέκταση της συνεργασίας μας με τον Roketsan. Ελπίζουμε ότι οι πιθανοί τομείς θα υλοποιηθούν και θα συμπληρώσουμε τη συνεργασία μας με ακόμη μεγαλύτερη σημασία», δήλωσε ο Urusky.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία ενδιαφέρεται να αυξήσει τις εξαγωγικές της δυνατότητες. «Έχουμε καθήκον να αυξήσουμε σοβαρά τις εξαγωγικές δυνατότητές μας, γιατί πρόκειται για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους πολίτες μας, τη βελτίωση της κοινωνικής συνιστώσας», πρόσθεσε.

Είπε ότι στο εγγύς μέλλον, σχεδιάζει να επισκεφθεί χώρες εταίρους στη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ασία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ