Στις 24 Αυγούστου 2020, η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TAI) προμήθευσε ένα άλλο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα ANKA (UAV) με μεγαλύτερη εμβέλεια και εξοπλισμένο με σύστημα αυτόματης αναγνώρισης και ραντάρ συνθετικού ανοίγματος (SAR), στις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις.

Το ANKA, το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί στις θάλασσες του Αιγαίου και της Μεσογείου για αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης της επιφάνειας, μπορεί να συγκεντρώσει πληροφορίες από μακρινή απόσταση ακόμη και πάνω από τα σύννεφα, χάρη στο νέο του ραντάρ.

Το σύστημα ANKA-S έχει αναπτυχθεί για αναγνώριση ημέρας και νύχτας, επιτήρηση, ανίχνευση στόχου σταθερού ή κινητού, ανίχνευση, αναγνώριση, παρακολούθηση και παροχή εικόνας σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια μιας αποστολής, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Το σύστημα ANKA-S έχει ωφέλιμο φορτίο 200 kg και υψόμετρο 30.000 πόδια και είναι ικανό για 24 ώρες χρόνου πτήσης.

Ο στόλος των τουρκικών UAV περιλαμβάνει 110 αεροσκάφη Bayraktar TB2 που παράγονται στην εγχώρια αγορά από την αεροπορική εταιρεία της Τουρκίας Baykar Makina, 4 αεροσκάφη ANKA και 10 UAV ισραηλινά Heron.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ