Η Intracom Holdings ανακοίνωσε επισήμως την πώληση της Intracom Defense (IDE) στην ισραηλινή Israel Aerospace Industries.

Ήταν υπό πώληση την τελευταία διετία. Είχε υπάρξει πρόταση και από τον όμιλο EFA, μεγάλης οικονομικής αξίας για να μείνει σε ελληνικά χέρια αλλά προτίμησε ο Σωκράτης Κόκκαλης να την δώσει στους Ισραηλινούς.

Το deal αφορά το 90,91% του μετοχικού κεφαλαίου ή αλλιώς 23,1 εκατομμύρια ονομαστικές μετοχές. Το υπόλοιπο 9,09% των μετοχών παραμένει στα χέρια ανώτατων και ανώτερων στελεχών της IDE.

Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Η πώληση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του β’ τριμήνου του 2023.

Η συμφωνία θεωρείται κομβικής σημασίας για τον Όμιλο του Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος βλέπει την περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητάς του, στο πλαίσιο του εν εξελίξει εταιρικού μετασχηματισμού.

Η ανακοίνωση της Intracom Defense

«Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) ανακοινώνει ότι, η INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l, θυγατρική του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με την ISRAEL AEROSPACE INDUSTRIES Ltd (IAI) για την πώληση και μεταβίβαση ποσοστού 90,91%, ήτοι 23.103.305 Ονομαστικών μετοχών της INTRACOM DEFENSE (IDE), ελληνικής εταιρείας με μακροχρόνια διεθνή παρουσία και αξιοσημείωτη εξαγωγική δραστηριότητα στον χώρο των Αμυντικών συστημάτων. Σημειώνεται ότι το υπόλοιπο ποσοστό 9,09% μετοχών της IDE ανήκει σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη της IDE.

Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε € 60 εκατ. περίπου και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του β΄τριμήνου του 2023, εφόσον έχουν πληρωθεί οι προβλεπόμενοι όροι και αιρέσεις και έχουν χορηγηθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις.»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ