Η THEON INTERNATIONAL η ελληνική ηγέτιδα εταιρεία στην ανάπτυξη και παραγωγή συστημάτων νυκτερινής όρασης πραγματοποίησε μια δοκιμή των προϊόντων  της που θα συζητηθεί.

Αυτή τη φορά δεν ήταν σε κάποια στρατιωτική εφαρμογή αλλά στην πίστα της…  Formule 1.

Πιο ειδικά η THEON INTERNATIONAL συνεργάστηκε με τη Magenta Films και τη Red Bull Racing για να κατορθώσουν το ακατόρθωτο: να πραγματοποιήσουν ένα  “pit stop” σε απόλυτο σκοτάδι.

Η εκτέλεση ενός pit stop δεν είναι μικρό εγχείρημα, πόσο μάλλον η επίτευξή του σε απόλυτο σκοτάδι!

Όταν η Magenta Films ένωσε τις δυνάμεις της με τη Red Bull Racing για να παρουσιάσουν το πρώτο pit stop στον κόσμο στο απόλυτο σκοτάδι, προέκυψε ένα εμπόδιο:

Πώς θα πραγματοποιηθεί  στο απόλυτο σκοτάδι και πώς θα διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων; Η THEON INTERNATIONAL αποδέχθηκε την πρόκληση και παρείχε μια λύση ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες του εγχειρήματος.

Το πλήρωμα των pit stop της Red Bull Racing, φημίζεται για τα πιο γρήγορα pit stop του, έτσι γεννήθηκε η ιδέα πως θα μπορούσε να διαπρέψει ακόμη και στο σκοτάδι!

Χρειάστηκαν μήνες δοκιμών με υπέρυθρα φώτα και κάμερες, καθώς και με τα όργανα νυχτερινής όρασης (NVG) της THEON: NYX και MIKRON.

Τα NVGs της THEON τοποθετήθηκαν σε ειδικά κατασκευασμένα κράνη, τα οποία φορούσαν ο οδηγός, οι Front & Rear Jackmen και ο Επικεφαλής Μηχανικός, για να τους δώσουν τη δυνατότητα απόλυτης επίγνωσης στο σκοτάδι διασφαλίζοντας τα μέτρα ασφαλείας.

Ένας από τους μηχανικούς της THEON, ο Ιωάννης Λειβαδάρος, ήταν παρών κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για να εγγυηθεί την βέλτιστη εφαρμογή των NYX & MIKRON και να επιδείξει τον τρόπο χρήσης των NVG στο πλήρωμα.

«Είμαστε υπερήφανοι που η THEON επιλέχθηκε από τον περασμένο Μάιο για να συμπεριληφθεί στο παγκόσμιο σποτ της Red Bull Racing, το οποίο πάντα προκαλεί αίσθηση για την καινοτόμο προσέγγισή του.

Πρόκειται για ένα σποτ που σηματοδοτεί τη δυναμική και την υψηλή ποιότητα των συστημάτων νυχτερινής όρασης της THEON.

Η συμμετοχή μας σε αυτό το εκπληκτικό εγχείρημα μας έδωσε μια νέα οπτική για το πώς οι πρωταθλητές συνεργάζονται για την επίτευξη του απόλυτου στόχου!

Τα εμπόδια πρέπει να ξεπερνιούνται και στη THEON το καταφέρνουμε με τον πιο καινοτόμο τρόπο», πρόσθεσε ο Ιωάννης Λειβαδάρος, Technical Project Manager, THEON SENSORS.

«Ενώ μπορούσαμε να εξηγήσουμε την ιδέα σε τρεις γραμμές, η εξεύρεση τρόπων για να γίνει τεχνικά εφικτή η διαδικασία παραγωγής και κινηματογράφησης ήταν πολύ πιο δύσκολη.

Φυσικά, οι jackmen και ο οδηγός φορούσαν όργανα νυχτερινής όρασης για να κάνουν το pit stop με ασφάλεια, αλλά είχαμε τουλάχιστον 30 μέλη του πληρώματος στο πλατό που χρειάζονταν να βλέπουν ώστε να κάνουν τη δουλειά τους.

Η THEON μάς βοήθησε να το ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο και η βοήθειά της ήρθε μέσω της Ολλανδίας, της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης. Ομολογουμένως, χωρίς την ταχύτητα και τη ευρηματικότητά τους, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να το καταφέρουμε.

Η THEON ήταν, για να μιλήσω με όρους μηχανημάτων της F1, ένα από τα γρανάζια της μηχανής που έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα να λειτουργήσει», είπε ο Marc Bodeman, της  Magenta Films.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ