Το πρώτο θετικό στοιχείο, κατ’αρχήν σε θεσμικό επίπεδο, για την ελληνική βιομηχανία μετά από μία μακρά περίοδο αποβιομηχάνισης της χώρας, σηματοδοτεί η εκλογή του επικεφαλής του ομίλου EFA, Κρίστιαν Χατζημηνά, στην ηγεσία της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), έναν από τις δύο μεγάλους εκπροσώπους παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, μαζί με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Η εκλογή του Κρίστιαν Χατζημηνά βασίστηκε σε δύο παραμέτρους: Πρώτον την παγκόσμια κυριαρχία της TΗΕΟΝ Sensors, στα ηλεκτροοπτικά συστήματα νυχτερινής όρασης, μια κυριαρχία που επιτεύχθηκε μέσα σε χρόνο-ρεκόρ,   μιας από τις εταιρείες του EFA Group, αλλά και της εισόδου της SKYTALYS στις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού και εφαρμογής στο χώρο της άμυνας, μέσα σε μόλις επτά χρόνια!

Είναι δύο τομείς που δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική βιομηχανία για να επανακάμψει: Αεροδιαστημική και νέες τεχνολογίες είναι προνομιακά πεδία, δεδομένων των όσων δαπανώνται ετησίως στην χώρα.

Η δεύτερη παράμετρος που ανέδειξε τον Κρίστιαν Χατζημηνά είναι η άνευ προηγουμένου στην ιστορία της ελληνικής βιομηχανίας εξαγωγική επιτυχία προϊόντων υψηλής τεχνολογίας: Ο όμιλος εξάγει τα προϊόντα του σε πάνω από 58 χώρες.

Αυτό σημαίνει εξωστρέφεια, αξιοποίηση του ελληνικού ανθρώπινου δυναμικού, ψηφιακού αυτοματισμού και υψηλό επίπεδο αυτοματοποίησης και ποιοτικού ελέγχου της παραγωγής.

Η πορεία του στην ΕΕΝΕ, μετά από 30 χρόνια που από απλό μέλος εισήλθε στο ΔΣ της εταιρείας, εν συνεχεία εκλέχθηκε αντιπρόεδρος και τώρα διαδέχεται τον Βασίλη Αποστολόπουλο (όμιλος Ιατρικού Κέντρου) στην ηγεσία, σηματοδοτεί και τη νέα εποχή στην ελληνική βιομηχανία: Από παροχή υπηρεσιών και «φασόν» στην βιομηχανική παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΕΝΕ «Η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) της Ε.ΕΝ.Ε εξέλεξε την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 το νέο 13-μελές Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της με τριετή θητεία. Το νέο Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την εκλογή του κ.Κρίστιαν Χατζημηνά στο τιμόνι της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, στη θέση του Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλου».

Ο Κ.Χατζημηνάς είναι απόφοιτος από το Πανεπιστήμιο Columbia (ΗΠΑ) με B.A. στην Οικονομία (Magna cum laude) και από το Wharton Business School της Πενσυλβάνιας (ΗΠΑ) με MBA στον τομέα των Επιχειρήσεων και των Οικονομικών. defencenet.gr defencenet.gr defencenet.gr defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ