Οι μεταφορές του μέλλοντος θα γίνονται με drones: Το δημιούργημα της Kaman Air Vehicles

Μέχρι και οι μεταφορές στο μέλλον θα πραγματοποιούνται από... ρομπότ.

Η Kaman Air Vehicles παρουσίασε μοντέλο αυτόνομου μη επανδρωμένου αεροχήματος (UAV) βαρέων μεταφορών στην εφετινή AUSA. Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της Kaman το quadcopter (με τέσσερις ρότορες) UAV σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει στο μέλλον τις επιχειρησιακές δυνάμεις του αμερικανικού στρατού και του σώματος των Πεζοναυτών.

Το UAV σχεδιάστηκε να επιχειρεί από Προκεχωρημένες Βάσεις Επιχειρήσεων Εκστρατείας Expeditionary Advanced Base Operations) σε δύσκολες συνθήκες παρέχοντας λογιστική υποστήριξη στις μαχόμενες δυνάμεις χωρίς κίνδυνο για το προσωπικό και με χαμηλό κόστος, χωρίς να χρειάζεται η χρησιμοποίηση ελικοπτέρων ή αεροσκαφών ή ακόμα και V-22 Osprey.

Το UAV της Kaman θα μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 363 κιλών με εξαιρετικά χαμηλό κόστος ανά ώρα πτήσης.

Η εν λόγω ποσότητα θεωρείται υπεραρκετή για τον εφοδιασμό τμημάτων επιπέδου διμοιρίας ή και λόχου, αναλόγως των συνθηκών.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV