Αρχίζει το Star Wars: Λέιζερ υψηλής ενέργειας από την Raytheon (βίντεο)

Οδεύουμε για την εποχή του Star Wars καθώς τα πυροβόλα όπλα σύντομα θα αντικατασταθούν από όπλα κατευθυνόμενης υψηλής ενέργειας.

To πρόγραμμα για ένα όπλο λέιζερ υψηλής ενέργειας τς Raytheon αποτελεί τμήμα του προγράμματος Directed Energy Maneuver-Short Range Air Defense (DE M-SHORAD) του αμερικανικού Στρατού.

Ένα τέτοιο όπλο μπορεί να εντοπίζει, με τα κατάλληλο ραντάρ, κάθε είδους απειλή, να τη παρακολουθεί και να την εξουδετερώνει.

https://www.youtube.com/watch?v=oaj9rYweApg

Στις απειλές δε περιλαμβάνονται τόσο τα εχθρικά drones όσο και οι ρουκέτες, τα βλήματα πυροβολικού και όλμων του εχθρού.

Κατά συνέπεια το λέιζερ υψηλής ενέργειας μπορεί να σκεπάσει ως ασπίδα τα φίλια τμήματα από τις εχθρικές απειλές, ακόμα και τις ασύμμετρες. Επίσης το όπλο λέιζερ είναι απίστευτα οικονομικό στην χρήση και δεν ξεμένει ποτέ από “πυρομαχικά” όσο τροφοδοτείται με ενέργεια

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV