Βρετανικά ΜΜΕ: Ευτυχώς που βγήκαμε - Η Ρώμη ζητά επειγόντως 191 δισ.€ για να σώσει την οικονομία της

Το αστρονομικό ποσό των 191,5 δισ.€ σε δάνεια και επιχορηγήσεις  ζητά η Ιταλία από την κομισιόν προκειμένου να σώσει την οικονομία της από μια κατάρρευση μετά την τεράστια ζημιά που έπαθε από την επιδημία του κορωνοϊού.

Το ποσό αποτελεί μέρος των 222 δισ.€ που θέλει να ρίξει η ιταλική κυβέρνηση στην αγορά με τα υπόλοιπα 30 δισ.€ να προέρχονται από εγχώρια χρηματοδότηση.

Το σχέδιο περιλαμβάνει 40% χρηματοδότηση για «πράσινες» υποδομές και 25% για ψηφιακά έργα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν θέσει οι Βρυξέλλες. Ένα μεγάλο μέρος των δαπανών προβλέπεται επίσης για υποδομές και εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της Ιταλίας, παρέχοντας στον λιγότερο προνομιούχο ιταλικό Νότο τρένα υψηλής ταχύτητας. Περίπου 40% των πόρων προορίζεται για τις περιφέρειες του Νότου.

Άλλες χώρες που έχουν καταθέσει παρόμοια σχέδια διάσωσης στην κομισιόν είναι το Βέλγιο, η Αυστρία και η Σλοβενία.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV