Η Σερβία συμφώνησε με την Κίνα στην προμήθεια του κορυφαίου HQ-22

Ο Σερβικός Στρατός θα αποκτήσει  το σύστημα πυραύλων αεροπορικής άμυνας FΚ-3 (RS PVO) που κατασκευάζεται στην Κίνα, σύμφωνα με το «Δίκτυο Ασφαλείας των Βαλκανίων».

Η παραγγελία έχει ολοκληρωθεί και πληρώθηκε, και αυτό υποδεικνύεται από προσεκτική ανάγνωση της ετήσιας επιχειρηματικής έκθεσης της κρατικής εταιρείας «Jugoimport-SDPR» για το τελευταίο έτος.

Σύμφωνα με μια παράγραφο, έχουν συναφθεί συμβάσεις εισαγωγής αξίας 620,3 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Το FK-3 είναι η εξαγωγική έκδοση του κινεζικού HQ-22 το οποίο με τη σειρά του είναι εξέλιξη του παλαιότερου κινεζικού HQ-12, παρ΄ όλα αυτά θεωρείται ένα από τα πλέον άγνωστα στη Δύση αντιαεροπορικά συστήματα.

Το σύστημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2016 και σύμφωνα με τα όσα οι Κινέζοι έχουν κάνει γνωστά, μπορεί να αναχαιτίσει εναέριους στόχους σε απόσταση 100 χλμ. , μέγιστο ύψος 27 χλμ. ενώ μπορεί να εμπλέκει 12 πυραύλους ταυτόχρονα εναντίον 6 στόχων, με δύο βλήματα ανά στόχο.  

Το σύστημα θεωρείται ως αντίστοιχο του αμερικανικού Partiot και είναι το πλέον πρόσφατο αντιαεροπορικό σύστημα που έχει παρουσιάσει η Κίνα.

Άλλα συμβόλαια στην κορυφή της λίστας από άποψη αξίας είναι ο εκσυγχρονισμός του MiG-29, ο οποίος αναφέρεται στην ενσωμάτωση πρόσθετων αεροηλεκτρονικών, συμπεριλαμβανομένων τροποποιήσεων ραντάρ και νέων πυραύλων αέρα-αέρος και αέρος-εδάφους, στη συνέχεια η αγορά γαλλικών συστημάτων ελαφρού πυραύλου Mistral 3 και κινεζικού CH- 92A, που έχουν ήδη φτάσει και παρουσιάστηκαν στο κοινό στις 4 Ιουλίου στο αεροδρόμιο  Μπαϊτανίτσα.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV