Η Bombardier αναστέλλει τις πωλήσεις κινητήρων drone στην Τουρκία

Η καναδική εταιρεία Bombardier Recreational Products (BRP) ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την προμήθεια κινητήρων ATS σε «χώρες με ασαφή χρήση».

Η «Bombardier» αναφέρει ότι έχει αναστείλει την παράδοση κινητήρων drone σε «χώρες με ασαφή χρήση», μετά τις αναφορές ότι ορισμένοι από αυτούς τους κινητήρες χρησιμοποιούνται σε τουρκικά οπλισμένα drone που χρησιμοποιήθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν εναντίον των αρμενικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η εταιρεία με έδρα το Κεμπέκ - πιο γνωστή για τα χιονοπέδιλα Ski-Doo και Lynx - δήλωσε ότι έγινε γνωστό στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι ορισμένοι από τους κινητήρες αεροσκαφών αναψυχής που παράγονται από την αυστριακή θυγατρική της, Rotax,  χρησιμοποιούνται σε τουρκικά  εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα Bayraktar TB2 (UAV).

Ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της BRP, Martin Langelier, δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει διεξοδικές έρευνες όταν ενημερώθηκε, ενώ ανεστάλησαν, όπως επεσήμανε, η προμήθεια κινητήρων drone σε «χώρες με ασαφείς χρήσεις».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι όλοι οι κινητήρες που κατασκευάζει η Rotax στην Αυστρία είναι πιστοποιημένοι μόνο για την μη στρατιωτική χρήση τους.

Θα προσθέταμε πολύ λίγο- πολύ αργά καθώς κατά κύριο λόγο τα τουρκικά drone του τύπου πλέον χρησιμοποιούν τους τουρκικής κατασκευής κινητήρες ενώ η ευκολία εύρεσης κινητήρων του τύπου από την πολιτική αγορά δεν δυσκολεύει την συνέχιση της παραγωγής.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV