Ένα έγγραφο «φωτιά» «καίει» την εισαγγελέα των υποκλοπών και τον πρώην διευθυντή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, καθώς στην υπηρεσία είχαν ξεχάσει ότι το είχαν στείλει στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Wind, και το βρήκε η ΑΔΑΕ με αποτέλεσμα τώρα να δηλώνουν «άγνοια» για την ύπαρξή του και να λένε ότι είναι «πλαστό».

Η ΑΔΑΕ μετά από αυτή την εξέλιξη αποφάσισε να καλέσει σε ακρόαση τον παραιτηθέντα Διοικητή της ΕΥΠ Π. Κοντολέοντα, την εισαγγελέα της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου και την αποσπασμένη στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αστυνομικού, που εν μέσω των αποκαλύψεων μετακινήθηκε από τη θέση που κατείχε στην ΕΥΠ επικαλούμενη λόγους υγείας και επέστρεψε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Η διαδικασία αφορά το απόρρητο έγγραφο, το μόνο που διασώζεται από τον υπηρεσιακό φάκελο για την υπόθεση Ανδρουλάκη, το οποίο εστάλη από την ΕΥΠ στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Εν ολίγοις το συμπληρωματικό αυτό έγγραφο τους είχε «ξεφύγει», δηλαδή δεν ήταν μέσα στον φάκελο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη ο οποίος έχει καταστραφεί.

Έτσι λοιπόν το συγκεκριμένο έγγραφο δεν είχε την τύχη του προηγούμενου αρχείου και τώρα η μόνη διέξοδος για τους εμπλεκόμενους είναι να το χαρακτηρίσουν «πλαστό».

Τι ακριβώς έχει συμβεί με το έγγραφο αυτό: Μόλις μία ημέρα μετά την κοινοποίηση από την ΕΥΠ στη Wind και την ΑΔΑΕ της διάταξης άρσης απορρήτου στο τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για λόγους εθνικής ασφαλείας, τα στελέχη της υπηρεσίας απέστειλαν νέο, συμπληρωματικό έγγραφο στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Με αυτό ζητούσαν από τους υπευθύνους της να επιβεβαιώσουν ότι ο τηλεφωνικός αριθμός που αναγραφόταν στη διάταξη άρσης απορρήτου ανήκε πράγματι στον κ. Νίκο Ανδρουλάκη. Η σχετική αλληλογραφία έχει διακινηθεί τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν και πραγματοποιήθηκε η άρση στο τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Στα τέλη του Ιουλίου 2022, στο πλαίσιο διερεύνησης της πολύκροτης υπόθεσης, ελεγκτές της ΑΔΑΕ πήγαν στα γραφεία της Wind και σε συνεννόηση με τα στελέχη της εταιρείας διαπίστωσαν ότι πράγματι η ΕΥΠ είχε προχωρήσει στην άρση του απορρήτου του κ. Ανδρουλάκη.

Πλην της διάταξης που έφερε την υπογραφή της εποπτεύουσας την ΕΥΠ εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου, κατά τον έλεγχο βρέθηκε και το δεύτερο συμπληρωματικό έγγραφο.

Έφερε τις υπογραφές του τέως διοικητή της ΕΥΠ, της εισαγγελέως κ. Βλάχου, καθώς και της αποσπασμένης στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αστυνομικού, που εν μέσω των αποκαλύψεων μετακινήθηκε από τη θέση επικαλούμενη λόγους υγείας και επέστρεψε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Την περασμένη εβδομάδα, η ολομέλεια της ΑΔΑΕ ξεκίνησε έκτακτο έλεγχο στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας ζητήθηκε από τα στελέχη της υπηρεσίας και την αρμόδια εισαγγελέα να παράσχουν διευκρινίσεις σχετικά με την ύπαρξη του συγκεκριμένου εγγράφου και δήλωσαν πλήρη άγνοια για την ύπαρξή του.

Σε ότι αφορά την αστυνομικό που έπαιξε κομβικό ρόλο στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη, ονομάζεται Ε.Γ. και ήταν μέχρι προσφάτως η υποδιευθύντρια Εσωτερικής Ασφάλειας της ΔΙ.ΣΥ.Α.Π-Β και παραιτήθηκε από την ΕΥΠ επιστρέφοντας στην ΕΛ.ΑΣ. και πιο συγκεκριμένα στην Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας της ΓΑΔΑ…

Κάποιοι ανέφεραν ότι συνταξιοδοτήθηκε αλλά αυτό δεν ισχύει.

 Η έξοδό της από την ΕΥΠ, έγινε άρον άρον και τοποθετήθηκε επί διήμερο στη ΓΑΔΑ, στην Υποδιεύθυνση Αναζήτησης Αρχείου και Ταυτοτήτων, άμεσα όμως μετά από δύο τρεις μέρες, μετακινήθηκε στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ