Οι πρόσφατες συλλήψεις  15 ατόμων, που υπάρχει η εικασία ότι εργάζονταν για την ισραηλινή Μοσάντ από τις τουρκικές αρχές, εξακολουθεί να είναι η συζήτηση πολλών διεθνών ΜΜΕ.

Ωστόσο, δημοσιεύματα στον Τύπο προέκυψαν τις τελευταίες ώρες, που επιβεβαίωναν την ύπαρξη Παλαιστινιο-Τουρκικής συνεργασίας για την ασφάλεια σε αυτόν το σημαντικό ζήτημα.

Σύμφωνα με τη λιβανέζικη εφημερίδα Al-Akhbar, οι παρατάξεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης παρείχαν πληροφορίες ασφαλείας στις τουρκικές αρχές, οι οποίες συνέβαλαν στην αποκάλυψη ενός δικτύου της ισραηλινής Μοσάντ όπως αναφέρει ο Εχέδωρος.

Η Al-Akhbar επιβεβαιώνει, σύμφωνα με δικές της πηγές ασφαλείας, ότι οι πληροφορίες που παρέδωσε η Παλαιστινιακή Αντίσταση στην Τουρκία έπαιξαν ρόλο στην ματαίωση των σχεδίων της ισραηλινής Μοσάντ.

Συνέβαλε επίσης στη σύλληψη όλων των μελών του πυρήνα που κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ.

Δεν γνώριζαν ότι εργάζονταν για τη Μοσάντ

Η γνωστή λιβανέζικη εφημερίδα αναφέρει ότι τα περισσότερα μέλη του δικτύου δεν γνώριζαν ότι εργάζονταν για την ισραηλινή Μοσάντ.

Κάποιοι πίστευαν ότι προσλήφθηκαν από κάποιο γραφείο και εργάζονταν για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ