Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας λαμβάνει η Αστυνομία κατά τις μεταφορές του 38χρονου Αζέρου που κρατείται για σχεδιαζόμενη δολοφονία Ισραηλινού στην Κύπρο. Κι αυτό μετά που οι Αρχές κατέχουν ενδείξεις ότι ο κρατούμενος ενδέχεται να ψάχνει τρόπο για να το σκάσει.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η Αστυνομία έχει διαπιστώσει πως ο 38χρονος ζητά να μεταφερθεί στον γιατρό και μάλιστα σε ώρες όχι κανονικού ωραρίου, προφασιζόμενος ότι είναι άρρωστος, ενώ κατά την εξέταση οι γιατροί δεν εντοπίζουν οτιδήποτε.

Χθες, ο Αζέρος οδηγήθηκε εκ νέου στο Δικαστήριο για να ζητηθεί η ανανέωση του διατάγματος κράτησής του και αντί της διαδικασίας, υπέβαλε αίτημα μέσω του δικηγόρου του, όπως του δοθεί χρόνος για να μεταφράσει τον όρκο του εξεταστή της υπόθεσης.

Κι αυτό γιατί επικαλέστηκε μη επαρκή μετάφραση από τα ελληνικά στα ρώσικα. Το ροκάνισμα του χρόνου απασχολεί τις Αρχές, που λαμβάνουν όλα τα μέτρα ασφάλειας κατά τις μετακινήσεις του, ώστε να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να αποπειραθεί να αποδράσει.

Το δικαστήριο που έκανε δεκτό το αίτημά του για αναβολή, όρισε την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε ο Αζέρος να εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο για να διεξαχθεί η διαδικασία ανανέωσης του διατάγματος κράτησής του. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ