Ένα υψηλόβαθμος στέλεχος των υπηρεσιών πληροφοριών της Ιταλίας βρέθηκε νεκρό την Κυριακή στο Παρίσι, πλησίον του ξενοδοχείου του, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές, που φαίνεται να απορρίπτουν το σενάριο μιας εγκληματικής ενέργειας.

Ηλικίας 50 ετών, ο άνδρας ήταν «ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των ιταλικών υπηρεσιών πληροφοριών» διευκρίνισε μια πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση.

Το πτώμα του βρέθηκε σε έναν δρόμο στο 18ο διαμέρισμα, κοντά στο ξενοδοχείο όπου ο Ιταλός υπήκοος διέμενε μετά την άφιξή του στη γαλλική πρωτεύουσα στις 3 Μαΐου, αναφέρουν πηγές με γνώση της υπόθεσης, που επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες της εφημερίδας Point.

Ο άνδρας βρέθηκε να κείτεται στο έδαφος, όπου πρέπει να είχε κάνει εμετό, ενώ έφερε μια πληγή στο πηγούνι, πιθανή συνέπεια της πτώσης του, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας.

Η εισαγγελία του Παρισιού ανέφερε ότι ξεκίνησε έρευνα για να αποσαφηνίσει τα αίτια του θανάτου του 50χρονου πράκτορα. Το σενάριο μιας εγκληματικής ενέργειας δεν εξετάζεται σε αυτήν τη φάση.

Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, που επικαλείται πηγές από την πρεσβεία της Ιταλίας, πρόκειται για έναν «θάνατο από φυσικά αίτια». Πηγές προσκείμενες στην έρευνα είπαν στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων AGI ότι ο 50χρονος «υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ