Εκπρόσωπος δικηγορικού γραφείου στη Ρωσία ανέφερε τις λεπτομέρειες υπόθεσης εργαζομένου στην αμυντική βιομηχανία στην πόλη Χαμπάροβσκ, της Ρωσίας του Ρομάν Ντμίτριεφ, ο οποίος καταδικάστηκε για προδοσία κρατικών μυστικών.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο Ρώσος αποκάλυψε μυστικά στοιχεία για τα αεροσκάφη Su-35 και Su-57, τα οποία μέσω αυτού τα πήρε πράκτορας της Mossad.

Πριν από ένα χρόνο έγινε γνωστό ότι συνεργάτης μιας από τις επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια κάθειρξης σε φυλακές υψίστης ασφαλείας για αρπαγή πληροφοριακού υλικού, που αποτελούσε κρατικό μυστικό, και την μεταφορά του σε ξένο, όπως μεταδίδει το TASS.

Η εκπρόσωπος  ανέφερε ότι λόγος γίνεται για τον Ρομάν Ντμίτριεφ, ο οποίος έκανε προδικαστική συμφωνία, και η υπόθεση εξετάστηκε σε ειδική διαδικασία χωρίς εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων.

Η ίδια ανέφερε  ότι ο Ντμίτριεφ ανάρτησε στο σάιτ airforce.ru 230 σχόλια, σχετικά με αεροσκάφη, κατασκευασμένα στο KiAAZ (Komsomolskyi na Amure aviatsioni zavod Y.Gagarina).

Σε τρία από τα 230 οι πληροφορίες περιείχαν κρατικά μυστικά. Στην ετυμηγορία αναφέρονται αυτές οι πληροφορίες, οι οποίες θεωρήθηκαν εμπιστευτικές, και οι οποίες ακόμη υπάρχουν στο φόρουμ.

Ως κρατικό μυστικό θεωρείται για παράδειγμα, η πληροφορία για την εξαγωγή αεροσκαφών Su-35 και Su-57 στην Κίνα κατά τα έτη 2016-2020, η ανάρτηση περιέχει το ελάχιστο των πληροφοριών: τον αριθμό του κάθε αεροσκάφους, την ποσότητά τους και την χώρα, που πρόκειται να σταλούν».

O Ντμίτριεφ παρέδωσε μυστικές πληροφορίες στον 68χρονο πρώην Ρώσο πιλότο Μιχαήλ Τσάιγκερ, που τώρα ζει στο Ισραήλ.

Ο καταδικασθείς παραδέχθηκε ότι ο συγκεκριμένος ήταν πράκτορας της Mossad. Η έρευνα απέδειξε ότι η Mossad χρησιμοποιεί τη διεύθυνση του Τσάιγκερ, μεταδίδει το «Interfax».

«Συνειδητοποιώντας ότι η Mossad δεν επρόκειτο να πληρώσει, ο Ντμίτριεφ δημοσίευσε κάποιες μυστικές πληροφορίες στο φόρουμ, ελπίζοντας να βρει νέους αγοραστές από ξένους πράκτορες», ανέφερε η εκπρόσωπος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ