Ένα περίεργο συμβάν μας κατήγγειλε αναγνώστης του defencenet.gr σύμφωνα με τον οποίο το δικό του διαγνωστικό τεστ, το γνωστό rapid, έπαψε να ισχύει στην ηλεκτρονική του μορφή τουλάχιστον μισή ώρα πριν τη λήξη του.

Ως γνωστόν τα διαγνωστικά τεστ έχουν ισχύ 48 ωρών. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος το πραγματοποιήσει Δευτέρα εξήμισι το απόγευμα, αυτό θα πρέπει να λήξει Τετάρτη επίσης εξήμισι το απόγευμα.

Θα πει κάποιος είναι τόσο σημαντικό που υπάρχει μία διαφορά μισής ώρας; Ναι, είναι. Ένας ανεμβολίαστος πολίτης πλέον προγραμματίζει τη ζωή του με βάση τη διάρκεια των υποχρεωτικών rapid test που του επιβάλλει η κυβέρνηση και μάλιστα τα πληρώνει.

Κατά τη διάρκεια αυτής της μισής ώρας μπορεί κάποιος κάλλιστα να εισέλθει σε ένα κατάστημα και να πραγματοποιήσει αγορά. 

Επίσης, τη διαφορά της μισής ώρας την αντιλήφτηκε ο αναγνώστης επειδή έτυχε να ελεγχθεί μισή ώρα πριν, αν ελέγχονταν δύο ώρες πριν, το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο;

Έτσι λοιπόν τίθεται το ερώτημα εάν υπάρχει κάποια στρογγυλοποίηση προς τα κάτω της χρονικής διάρκειας ισχύος των διαγνωστικών τεστ ή έγινε απλώς κάποιο λάθος ηλεκτρονικής μορφής.

Αν ισχύει το πρώτο τότε το ερώτημα είναι γιατί δεν υπάρχει μια στρογγυλοποίηση προς τα πάνω, δηλαδή να κερδίσει ο πολίτης μισή ώρα επιπλέον ή και 1 ώρα επιπλέον.

Σε κάθε περίπτωση το περιστατικό αυτό καταδεικνύει ότι ο πολίτης που προχωρά σε διαγνωστικό έλεγχο, θα πρέπει πάντα να ζητά να του παραδίδουν στα χέρια και το έγγραφο που αναγράφει την ώρα που πραγματοποίησε το τεστ και τα λοιπά στοιχεία. Γιατί όπως λέγαν και οι παππούδες μας «δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη στα μηχανήματα του διαβόλου» και «τα γραπτά πάντα μένουν».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ