Πύρινη «κόλαση» στην Ανάβυσσο: Έχουν εκκενωθεί 7 οικισμοί - Καίγονται σπίτια

Μαίνεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο, με τις Αρχές να έχουν προχωρήσει στην εκκένωση 7 οικισμών, ενώ η φωτιά έχει κάψει και σπίτια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν με εναέρια και επίγεια μέσα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στην Ανάβυσσο με κατεύθυνση προς Σαρωνίδα. Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Κερατέα έχει κάψει σπίτια,, ωστόσο για την ώρα και για όσο καίει η φωτιά δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η έκταση των ζημιών.

Μέχρι τώρα έχουν εκκενωθεί επτά οικισμοί. Συγκεκριμένα, έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα, Μόβριζα, Ολυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ), Αγιος Παντελεήμονας, Αρης Σαρωνίδας και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ, όπου βρίσκονταν 27 παιδιά. Ολοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας.


(upd 17:00) Πύρινη κόλαση στον Σαρωνικό καθώς η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Φέριζα στην Κερατέα, στα όρια με το Λαύριο, απειλεί Ανάβυσσο  και Παλαιά Φώκαια, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να εκκενώνονται. Στην Ανάβυσσο μάλιστα έχει σταλεί και μήνυμα εκκένωσης από το 112, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια.

Λίγο πριν από τις 4:00 η φωτιά είχε φτάσει στη Λεωφόρο Καραμανλή στα 50 μέτρα από τα πρώτα σπίτια της Αναβύσσου, ενώ χτυπούν οι καμπάνες της περιοχής προειδοποιώντας τους κατοίκους για τον κίνδυνο. Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, κάτοικοι της περιοχής έχουν βγει στον δρόμο με λάστιχα και καταβρέχουν το σημείο, ενώ υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες των πυροσβεστών για να προλάβουν τις φλόγες ώστε να μη φτάσουν στα σπίτια.

Περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. ζητούν από τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να αποχωρήσουν από το σημείο, καθώς η κατάσταση κρίνεται επικίνδυνη, ενώ θα πρέπει οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί για να έχουν πρόσβαση τα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή της Φέριζας Κερατέας, λόγω της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • Στη Λεωφόρο Καραμανλή, από το ύψος της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου (ύψος Grand Resort), στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα)
  • Στη Λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της Λεωφόρου Λαυρίου (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα).
  • Στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Αγίας Φωτεινής στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή οχημάτων προς Σούνιο).
Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV