Συναγερμός στην Πυροσβεστική για τη μεγάλη φωτιά στην Κρήτη

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει από χθες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στους δύο δήμους του νομού Χανίων, Κανδάνου – Σελίνου και Κισσάμου.

Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Τάσο Κουρουπάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη.

Ωστόσο, οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επίγειων και εναέριων έχουν φέρει αποτέλεσμα καθώς η πυρκαγιά οριοθετήθηκε στην περιοχή Μουστάκο του δήμου Κανδάνου Σελίνου από όπου ξέσπασε χθες ωστόσο έχει επεκταθεί σήμερα στο Δήμο Κισσάμου στην περιοχή Εννιά χωριά πάνω δηλαδή από το Ελαφονήσι.

Όπως είπε ο κ. Κουρουπάκης, οι ισχυροί άνεμοι που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν το έργο του μεγάλου αριθμού των πυροσβεστών και των εθελοντικών ομάδων που μετέχουν στην κατάσβεση ενώ και σήμερα επιχειρούν από αέρος τα δύο ελικόπτερα Σινούκ πραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις νερού.

Παράλληλα από το μετεωρολογικό δελτίο τα νέα δεν είναι καθόλου καλά για τις επόμενες ημέρες αφού προβλέπεται διατήρηση των ισχυρών ανέμων και υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Τος τελευταίες ώρες κάτοικοι πολλών οικισμών προσπαθούν και εκείνοι να σώσουν τα σπίτια του πολλά από τα οποία έχουν υποστεί ζημιές ενώ έχουν καεί ελαιόδεντρα και μελίσσια.

Χθες εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σκλαβοπούλα και Παπαδιανά και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν και ασφαλές σημείο.

​Για προληπτικούς λόγους κλήθηκαν να απομακρυνθούν παραθεριστές που βρίσκονταν στην παραλία του Κεδρόδασους ενώ στην κατάσβεση παίρνουν μέρος και υδροφόρες που έχουν διαθέσει οι δήμοι και η Περιφέρεια καθώς και και πολλά μηχανήματα.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV