Νέες αποκαλύψεις από την τεράστια, όπως συνάγεται, μεταφορά πυρομαχικών από την Ελλάδα στην ανατολική Ευρώπη με φορτηγά.

Μετά τις καταγγελίες για άδειασμα των αποθηκών του Στρατού από το στρατόπεδο στις Κεχριές Κορίνθου «Αντισυνταγματάργχου Πεζικού Γεωργίου Κοκκώνη» και από τις αποθήκες  στο Πετσάλι, Ιωαννίνων, ιδιοκτήτης εταιρείας μεταφορών δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τις μεταφορές αυτές των πυρομαχικών.

Όπως λέει ο ίδιος υπάρχουν δύο εταιρείες που μπορούν να κάνουν μεταφορές πυρομαχικών στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης της «ΕΛΠΙΣ- Μεταφορική» Διομενης Δοτσας η δική του εταιρεία έκανε μόνο δύο δρομολόγια από τις Κεχριές ενώ η έτεροι εταιρεία τα υπόλοιπα  498 δρομολόγια.

Όπως είπε η άλλη εταιρεία πήρε το μεγάλο μέρος της δουλειάς γιατί φαίνεται πως είχε κάποια συγγενική σχέση με στέλεχος της κυβέρνησης.

Δρομολόγια έγιναν και ξένα φορτηγά, με πινακίδες Ουκρανίας και Βουλγαρίας αφού η συγκεκριμένη μεταφορική επικοινώνησε με ξένες εταιρίες για να αναλάβουν μέρος της δουλειάς.

Εάν τα λεγόμενα περί 500 δρομολογίων του κ. Δότσα ισχύουν  τότε με βάση ένα μέσο όρο ωφέλιμου φορτίου για κάθε φορτηγό περί τους 15 τόνους, συνάγεται ότι τουλάχιστον 7.500 τόνοι πυρομαχικών έχουν φύγει από την Ελλάδα για την ανατ. Ευρώπη με τελικό προορισμό, πιθανότατα την Ουκρανία.

Όλα αυτά εν κρυπτώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ