Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) ανακοίνωσε, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.

Ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ όμως διατυπώνει σαφείς αιχμές για το μέλλον του λιμένος Αλεξανδρούπολης, λέγοντας πως αποχωρεί ανήσυχος και προβληματισμένος, κάνοντας αναφορά για καταστάσεις που συνιστούν τροχοπέδη για το εθνικά σηγμαντικό έργο του Οργανισμού.

«Εν μέσω καταστάσεων που συνιστούν τροχοπέδη για τη συνέχιση του εθνικά σημαντικού έργου του Οργανισμού και δεν συνάδουν με τη δική μου στάση ζωής, υπέβαλα, όπως μου ζητήθηκε και όπως είχα ενημερώσει αρμοδίως ότι θα πράξω, την παραίτηση μου από τη θέση του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης» αναφέρει ο κ. Χατζημιχαήλ και προσθέτει:

«Υπηρέτησα με συνέπεια, αυταπάρνηση & αξιοπρέπεια το εθνικό συμφέρον στην πιο δυναμική περίοδο της εκατό-πενήντα-τριάχρονης ιστορίας του λιμένα Αλεξανδρούπολης, προτάσσοντας την ανάδειξη της περιοχής και τη δημιουργία σημαντικού γεωπολιτικού αποτυπώματος της Ελλάδος στην Ανατολική Ευρώπη!».

Σημειώνει, δε, πως νιώθει «υπερήφανος, μεταξύ άλλων, για τον μετασχηματισμό επί των ημερών της προεδρίας μου, του λιμένα Αλεξανδρούπολης σε διεθνές κόμβο στρατιωτικών logistics καθιστώντας τον ζωτική στρατηγική υποδομή της διεθνούς ασφάλειας καθώς και για την εκτίναξη των εμπορικών του δραστηριοτήτων!».

Σημειώνει όμως  πως αποχωρεί «ανήσυχος για το μέλλον και προβληματισμένος για την εμπέδωση του μοναδικού στρατηγικού χαρακτήρα και ρόλου του λιμένα, αγωνία την οποία είχα έγκαιρα επικοινωνήσει».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ