28η Οκτωβρίου: Με γαλλικά Rafale & γερμανικά Marder η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Η δοκιμαστική παρέλαση θα γίνει την άλλη Δευτέρα

Την πρώτη τους παρέλαση την 28η Οκτωβρίου, αναμένεται να κάνουν τα Rafale που απέκτησε η Ελλάδα από τη Γαλλία, και τα τεθωρακισμένα Marder που αποκτήθηκαν από τη Γερμανία.

Ειδικότερα, η δοκιμαστική παρέλαση, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει την άλλη Δευτέρα.

Από τις 09:00 και για δυο ώρες, στους δρόμους της πόλης θα… παρελάσουν άρματα μάχης και στον ουρανό της, μαχητικά.

Οι τελικοί σχεδιασμοί για τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν την εμφάνιση νέων συστημάτων όπως είναι τα Tεθωρακισμένα Οχήματα Mάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1A3, τα πρώτα της σειράς που παραλαμβάνει η Ελλάδα αυτές τις ημέρες, αλλά και την συμμετοχή στις εναέριες διελεύσεις των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών 4++ γενιάς Rafale EG και Rafale DG με τα χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας, στην πρώτη τους παρουσία στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Τα ελληνικά μαχητικά Rafale, έξι από τα οποία έχει παραλάβει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία στις αρχές του έτους, έχοντας το εθνόσημο στα φτερά τους, θα εκτελέσουν διελεύσεις πάνω από τον χώρο της παρέλασης σε μονοθέσια και διθέσια έκδοση.

Αυτή θα είναι και η πρώτη σε παρέλαση για την επέτειο του «ΟΧΙ» παρουσία ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους 4++ γενιάς από την δημιουργία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Την ίδια ημέρα γερμανικά Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1A3 που πρόκειται να ενταχθούν επιχειρησιακά στον Ελληνικό Στρατό αναμένεται επίσης να παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη καθώς, όπως είχε ήδη αναφέρει από το βήμα της Βουλής ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, τα πρώτα δέκα ΤΟΜΑ Marder 1A3 από τα 40 ΤΟΜΑ του τύπου που παραλαμβάνει η Ελλάδα από την Γερμανία στόχος ήταν να αφιχθούν στη χώρα μας μέχρι την 21η Οκτωβρίου.

Το χρονικό ορόσημο είχε συζητηθεί με την γερμανική πλευρά ώστε η παρουσίαση των πρώτων ελληνικών πλέον Marder 1A3 να γίνει στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV