Η Ελλάδα γιορτάζει αύριο, καθώς συμπληρώνονται 201 χρόνια από την ημέρα που οι Έλληνες επαναστάτησαν για να αποτινάξουν τα 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Οθωμανούς Τούρκους.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και αύριο, θα παρελάσουν μαθητές και Ένοπλες Δυνάμεις, σε πολλές χώρες της χώρας. Παρόλα αυτά αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση να παρελάσουν Ουκρανοί που βρίσκονται στην Πάτρα, κρατώντας σημαίες με μηνύματα για την ειρήνη, για τις χαμένες πατρίδες και το δράμα που ζει ο ουκρανικός λαός.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος»  Μιχάλης Ροδόπουλος ανάφερε ότι στην παρέλαση θα συμμετάσχουν περίπου δέκα ενήλικες από την Ουκρανία, που ήρθαν ως πρόσφυγες στην Πάτρα καθώς και συμπολίτες μας με ουκρανική καταγωγή. Σημαιοφόρος της ομάδας που θα παρελάσει,  θα είναι μια γυναίκα με καταγωγή από την Ουκρανία, ενώ άλλη μια θα κρατάει το λάβαρο του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας.

Όμως υπάρχει και συνέχεια, καθώς θα υπάρχει και σημαία της Ουκρανίας διαστάσεων 4Χ4, που επάνω της θα αναγράφεται η φράση «Χαμένες Πατρίδες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ