(Aνανέωση από αρχικό κείμενο 09:55) Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας (27/04) ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, έπειτα από τεχνικό πρόβλημα.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε περιοχή ανάμεσα στη Μαθιά και τον Αμαριανό, στον δήμο Μινώα Πεδιάδας, προκαλώντας κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη Μονάδα στο Καστέλι και εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση συντήρησης και εκπαίδευσης, όταν διαπιστώθηκε η βλάβη που οδήγησε στην προληπτική προσγείωση.

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ηράκλειο Κρήτης, δείτε φωτογραφίες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι επιβαίνοντες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και δεν υπήρξε τραυματισμός.

Οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν τα αίτια του μηχανικού προβλήματος, ενώ το ελικόπτερο θα ελεγχθεί διεξοδικά στο πλαίσιο των προβλεπόμενων διαδικασιών ασφαλείας.

Η ανακοίνωση της ΠΑ

«Τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2026 και ώρα 08:00, ελικόπτερο ΑΒ-205 της 358 Μοίρας Έρευνας Διάσωσης από την 112 Πτέρυγα Μάχης, που εκτελούσε πτήση συντήρησης νοτιοανατολικά του Αεροδρομίου Καστελλίου, εκτέλεσε αναγκαστική προσγείωση λόγω μηχανικής βλάβης.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου είναι καλά στην υγεία του, ενώ διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για προληπτικούς λόγους.

Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ