Προμήθεια μη επανδρωμένου αεροσκάφους τύπου TUAS από την κυπριακή ΚΣΕΔ

Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) αποκτά με την σειρά του το δικό του UAV τύπου Aerostar Tactical UAS (TUAS). Η Εθνική Φρουρά έχει ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Ισραηλινή Aerostar. 

Η συμφωνία για την προμήθεια ενός Μη Επανδρωμένου Αεροχήματος και σχετικού εξοπλισμού για σκοπούς Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας υπογράφηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2021.

Η συμφωνία έγινε στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Σταύρου Μιχαήλ και του Προϊστάμενου της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνου Κυπριανού, το ΚΣΕΔ με την ισραηλινή εταιρεία Aeronautics LTD.

Η προμήθεια του πιο πάνω εξοπλισμού σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΣΕΔ, συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΕ, τις πιστώσεις του οποίου διαχειρίζεται η Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το σύστημα αποτελείται από τον επίγειο σταθμό ελέγχου και το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (MEA). Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ΜΕΑ είναι: 

Άνοιγμα φτερών: 8,7 μέτρα

Μήκος: 4,5 μέτρα

Πλάτος ατράκτου: 1,2 μέτρα

Βάρος: 230 κιλά

Ωφέλιμο φορτίο: 50 κιλά (για συλλογή πληροφοριών, επιτήρηση, στοχοποίηση)

Μέγιστη αυτονομία πτήσης: 12 ώρες

Ταχύτητα πτήσης: 110 kt

Εύρος πτήσης:  Μέχρι 250 χλμ.

Ύψος πτήσης: Eώς και 18 χιλιάδες πόδια.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV