Επικίνδυνο λάθος από το Πυροσβεστικό Σώμα: Αναφέρουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία»! (φώτο)

Ένα αντεθνικό λάθος που μπορεί να γίνει ακόμα και επικίνδυνο έκανε το Πυροσβεστικό Σώμα στην έκδοση του ημερολογίου του για τη νέα χρονιά, καθώς στη σελίδα που έχουν τυπωθεί η διεθνείς τηλεφωνικοί κατάλογοι, τα Σκόπια αναφέρονται ως «Μacedonia».

Πρόκειται για ένα απίστευτο λάθος, καθώς το Π.Σ. δεν αναφέρει ούτε καν τη νέα ονομασία των Σκοπίων, η οποία είναι «Βόρεια Μακεδονία», αλλά την αναφέρει ως «Μακεδονία», σκέτο! 

Με άμεση αντίδρασή του το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών με ανακοίνωσή του ζητά να αποκατασταθεί ο όρος και να αποφευχθούν ανάλογα λάθη στο μέλλον:

«Με αφορμή την έκδοση ημερολογίου για το έτος 2022, από το Πυροσβεστικό Σώμα, διαπιστώσαμε ένα σημαντικό λάθος, που είμαστε σίγουροι ότι, έγινε εκ παραδρομής, Συγκεκριμένα στη σελίδα με τους διεθνείς τηλεφωνικούς κωδικούς, η εκ Βορά γειτονική μας χώρα, δεν αναγράφεται ούτε καν με την ονομασία, που της αποδόθηκε προ τριετίας, αλλά αναφέρεται ως “Macedonia”.

Επειδή πρόκειται για ευαίσθητο εθνικό θέμα, που μας αγγίζει όλους, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε, για την αποκατάσταση του ορθού όρου, καθώς επίσης και γιά την αποφυγή ανάλογων λαθών στο μέλλον» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV