Νέος Κύπριος ΥΠΕΞ ο Ιωάννης Κασουλίδης

Τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας θα αναλάβει από αύριο, Τρίτη o Ιωάννης Κασουλίδης, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης στις δηλώσεις του σημείωσε ότι η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη τον θλίβει ιδιαίτερα αλλά δεν είχε άλλη επιλογή παρά να αποδεχθεί την παραίτηση μετά τις εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή δήλωσή του που εξέδωσε η κυπριακή προεδρία, ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρει ότι «η παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με θλίβει ιδιαίτερα, αφού επί σειρά ετών υπήρξε εκ των στενών συνεργατών μου».

Ποιός είναι οι Ιωάννης Κασουλίδης

Ο Ιωάννης Κασουλίδης διετέλεσε και στο παρελθόν υπουργός Εξωτερικών, από την 1η Μαρτίου 2013 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018. Τον διαδέχθηκε στη θέση του ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος προηγουμένως κατείχε τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου και του διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Κασουλίδης έχει χρηματίσει επί σειρά ετών βουλευτής και ευρωβουλευτής ενώ το 2008 διεκδίκησε το αξίωμα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, στηριζόμενος από τον ΔΗΣΥ. Στον α΄γύρο πήρε το υψηλότερο ποσοστό. Ωστόσο, στον β΄ γύρο περιορίστηκε στη δεύτερη θέση και δεν εξελέγη.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV