Θλιβερό: Με μάσκες οι εύζωνες στην έπαρση της σημαίας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Με την έπαρση της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολη, η οποία έγινε στις 8:00, ξεκίνησαν οι εορτασμοί για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. 

Η έπαρση της σημαίας έγινε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ τον Εθνικό Ύμνο έψαλε η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

Αυτό που όμως έκανε -αρνητική- εντύπωση ήταν ότι οι Εύζωνες παρουσίασαν τα όπλα φορώντας και αυτή την ιστορική μέρα μάσκες, κάτι το οποίο δεν συνάδει με το κλίμα της ημέρα, καθώς τίμησαν τον Αγώνα για την Ελευθερία με καλυμμένα τα στόματα τους. 

Με την διεθνούς φήμης σοπράνο συναντήθηκε χθες ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε την κυρία Ζαννή για την εθελοντική της συμμετοχή στην τελετή, την ευθύνη της οποίας έχει αναλάβει το ΓΕΕΘΑ. Η Ελληνίδα σοπράνο θα ερμηνεύσει τον Ύμνο εις την Ελευθερίαν συνοδευόμενη από την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ταυτόχρονα θα αποδώσει τιμές άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Σημειώνεται πως η Αναστασία Ζαννή, έχει ερμηνεύσει τον Εθνικό Ύμνο ανοίγοντας την παρέλαση στη Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ, για τέσσερις συνεχείς χρονιές ως τιμώμενη καλεσμένη από την ομογένεια, παρουσία της προεδρικής φρουράς, των ομογενών και των επισήμων φορέων. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που θα τραγουδήσει τον Εθνικό Ύμνο στην Ελλάδα για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

Δείτε την έπαρση της σημαίας: 

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV