Η Γαλλία έστειλε αεροναυτικές δυνάμεις στην Κρήτη

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός για την Τουρκία, από Ελλάδα και Γαλλία. Όπως  ήδη αναφέραμε σε προγενέστερο άρθρο μας με τίτλο « Η Γαλλία θα στείλει επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στην Α. Μεσόγειο», ο Γάλλος Πρόεδρος  το είπε και το έκανε πράξη άμεσα.

Από τις πρωινές ώρες, έπειτα από την δημόσια ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου έφτασαν στην Κρήτη, μια φρεγάτα, ένα ελικοπτεροφόρο Mistral και δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale, ως έμπρακτη γαλλική στήριξη στη χώρα μας.   

Οι Γάλλοι εμφανίστηκαν στην περιοχή αιφνιδιαστικά, και ήδη από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9, έγινε συνεκπαίδευση με ελληνικές δυνάμεις. 

Η Ελλάδα από το 2005 ανήκει στις χώρες της «Γαλλοφωνίας», όπου υπάρχει πρόβλεψη για αλληλεγγύη σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας  μεταξύ των μελών του οργανισμού. Αυτός είναι ένας ακόμη πολύ  ενισχυτικός δεσμός μεταξύ των δύο χωρών, γεγονός που καταδεικνύεται συνεχώς στην πράξη.

 

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV