Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο Economist σε άρθρο του με τίτλο «Θολώνοντας τα νερά – Η Τουρκία και η Ελλάδα αποφεύγουν τη σύγκρουση, προς το παρόν», υπάρχει συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Βερολίνο, το φθινόπωρο.

Η συνάντηση αυτή, στην οποία θα ξεκινήσουν επίσημα οι διαπραγματεύσεις για το μοίρασμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, συμφωνήθηκε στο τηλεφώνημα Μέρκελ-Ερντογάν και έγινε με αντάλλαγμα την απόσυρση του Oruc Reis και την «ηρεμία» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για το υπόλοιπο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο Economist: 

«Μια συμφωνία φαίνεται δυνατή. Μετά από τηλεφωνική κλήση μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ, της Γερμανίδας Καγκελάριου και του Ερντογάν, η Τουρκία ανακοίνωσε στις 28 Ιουλίου ότι θα αναστείλει τα σχέδια γεώτρησης του Καστελόριζο και θα δώσει την ευκαιρία στις συνομιλίες. το Oruc Reis παρέμεινε δεμένο στο λιμάνι.

Σε αντάλλαγμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, προσφέρθηκε να συναντηθεί με τους Τούρκους στο Βερολίνο, εάν επικρατήσει ηρεμία στο Αιγαίο για το υπόλοιπο καλοκαίρι».

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει διαψεύσει το βρετανικό έντυπο και είναι πλέον φανερό πως συνεχίζει τις μυστικές συνεννοήσεις με την Τουρκία, «πίσω από την πλάτη» των Ελλήνων πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ