Το φθινόπωρο στο Βερολίνο η συνάντηση Κ.Μητσοτάκη-Ρ.Τ.Ερντογάν

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο Economist σε άρθρο του με τίτλο «Θολώνοντας τα νερά - Η Τουρκία και η Ελλάδα αποφεύγουν τη σύγκρουση, προς το παρόν», υπάρχει συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Βερολίνο, το φθινόπωρο.

Η συνάντηση αυτή, στην οποία θα ξεκινήσουν επίσημα οι διαπραγματεύσεις για το μοίρασμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, συμφωνήθηκε στο τηλεφώνημα Μέρκελ-Ερντογάν και έγινε με αντάλλαγμα την απόσυρση του Oruc Reis και την «ηρεμία» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για το υπόλοιπο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο Economist: 

«Μια συμφωνία φαίνεται δυνατή. Μετά από τηλεφωνική κλήση μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ, της Γερμανίδας Καγκελάριου και του Ερντογάν, η Τουρκία ανακοίνωσε στις 28 Ιουλίου ότι θα αναστείλει τα σχέδια γεώτρησης του Καστελόριζο και θα δώσει την ευκαιρία στις συνομιλίες. το Oruc Reis παρέμεινε δεμένο στο λιμάνι.

Σε αντάλλαγμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, προσφέρθηκε να συναντηθεί με τους Τούρκους στο Βερολίνο, εάν επικρατήσει ηρεμία στο Αιγαίο για το υπόλοιπο καλοκαίρι».

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει διαψεύσει το βρετανικό έντυπο και είναι πλέον φανερό πως συνεχίζει τις μυστικές συνεννοήσεις με την Τουρκία, «πίσω από την πλάτη» των Ελλήνων πολιτών.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV