Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανένα 31 μουσουλμάνοι αλλοδαποί αποβιβάστηκαν στο ακρωτήρι “ΠΡΑΣΟ” βορειοανατολικά της Σάμου,

Στη συνέχεια οι αλλοδαποί μέσω τηλεφωνικής κλήσης ειδοποίησαν τις αρχές για την παρουσία τους με αποτέλεσμα να οργανωθεί επιχείρηση για τη μεταφορά τους.

Έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό πως οι μετανάστες και με τι μέσο έφθασαν στο συγκεκριμένη περιοχή, δηλαδή εάν έφτασαν με πλωτό, με υποβρύχιο ή έπεσαν με αλεξίπτωτο.

Στο σημείο μετέβησαν τάχιστα ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης και περιπολικό σκάφος του λιμενικού προς παροχή κάθε συνδρομής.

Το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού καθέλκυσε βοηθητικό σκάφος, το οποίο προσέγγισε τις ανωτέρω ακτές και περιλάβε τους 31 μουσουλμάνους και τους μετέφερε με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια στην ακτή της “Μουρτιάς”.

Οι αλλοδαποί παρελήφθησαν από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, προκειμένου να μεταφερθούν σε κλειστή-ανοικτή δομή ΚΕΠΑ Σάμου.Στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα προς μόνιμη εγκατάσταση υπό τον αυστηρό όρο όμως της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ