Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Κεντρικό λιμεναρχείο της Ραφήνας, από το Α’ λιμενικό Τμήμα Μαρκόπουλου για την αποβίβαση χωρίς κανένα πρόβλημα ικανότατου  αριθμού εξήντα (60) περίπου αλλοδαπών από θαλαμηγό σκάφος, σημαίας Σιέρρα Λεόνε, στη Θαλάσσια περιοχή Χαμολιάς στη Βραυρώνα Αττικής.

Το σκάφος είχε αποπλεύσει από την Τουρκία διαπλέοντας το Αιγαίο χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν τάχιστα στελέχη της οικείας λιμενικής Αρχής καθώς και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., όπου εντόπισαν και διέσωσαν σαράντα ένα αλλοδαπούς. Περιττό να προστεθεί πως ουδείς τους έφερε κάποιο είδος  ταξιδιωτικού  εγγράφου.

Στη συνέχεια, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Κέντρου Επιχειρήσεων του λ.σ., ενεργοποιήθηκαν έξι (06) περιπολικά σκάφη και ένα (01) ελικόπτερο με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και την ακινητοποίηση του σκάφους, μετά από καταδίωξη, στη Κέα.

Οι δυο αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 47 και 20 ετών, συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 30 του Ν.4251/14 (Υποχρεώσεις μεταφορέων), του άρθρου 83 παρ. 1 του Ν.3386/2005 (Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα).

Για τους υπόλοιπους  αλλοδαπούς δεν ισχύει η παράνομη είσοδος στη χώρα. Αφού οδηγηθούν σε κάποιο ΚΕΠΑ και  καταγραφούν με ότι στοιχεία επιλέξουν να δώσουν οι ίδιοι θα καταθέσουν αίτηση ασύλου, με την ελπίδα αυτοί να δεχθούν να παραμείνουν μόνιμα στην Ελλάδα, όπως άλλωστε έχει πει πρόσφατα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εάν οι πληροφορίες περί 60 αλλοδαπών ισχύουν τότε κάπου 20 μουσουλμάνοι αλλοδαποί εξακολουθούν να περιπλανώνται κάπου στην Αττική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ