Η Αστυνομία Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Αστυνομία Αγρινίου και το Τμήμα Στυλίδας αποκάλυψαν τις κλοπές μηχανημάτων έργου υψηλής αξίας που σημειώθηκαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο σε διάφορες περιοχές της χώρας, αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν έργο εγκληματικής οργάνωσης αποτελούμενης από δύο ζεύγη  Αλβανών «μεταναστών».

Το πρωί της Παρασκευής οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, ενώ οι δύο γυναίκες αναζητούνται, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Οι δράστες έκλεψαν  τα μηχανήματα που βρήκαν σε εργοτάξιο, τα φόρτωσαν σε φορτηγά με ρυμουλκούμενα και τα μετέφεραν σε άλλες περιοχές, όπου τα έκρυψαν για να τα βγάλουν στην Αλβανία για να τα πουλήσουν ολόκληρα ή ως ανταλλακτικά.

Κατά τη μεταφορά τους, οι γυναίκες οδηγούσαν δύο αυτοκίνητα, ως προπομπή,  για να ειδοποιήσουν τους συνεργάτες τους που τους ακολουθούσαν για τυχόν μπλόκα της ελληνικής αστυνομίας.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες εμπλέκονταν σε τουλάχιστον πέντε κλοπές και απόπειρες κλοπών μηχανημάτων οδοποιίας.

Η τελευταία περίπτωση είχε στόχο δύο μηχανήματα οδοποιίας συνολικής αξίας 245 χιλ. ευρώ και πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, όταν οι δράστες μπήκαν σε εργοτάξιο της εταιρείας INTRAKAT στην περιοχή του Αχινού Στυλίδας, κλέβοντας ένα ογκώδες μηχάνημα τύπου Caterpillar 318E και προσπάθησαν να κλέψουν έναν εκσκαφέα χωρίς επιτυχία, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε μεταφερθεί σε ελαιώνα.

Στις 23 Νοεμβρίου, στην περιοχή Καρδαμυτιά Ιωαννίνων, εκλάπη μηχάνημα οδοποιίας, αξίας 100 χιλιάδων ευρώ, το οποίο βρέθηκε τρεις ημέρες αργότερα φορτωμένο σε φορτηγό στην περιοχή της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, περίπου 60 χιλιόμετρα. από το μέρος που βρισκόταν κλεμμένο. Τα δακτυλικά αποτυπώματα και το γενετικό υλικό που βρέθηκε σε αυτό οδήγησαν τους αστυνομικούς της Αστυνομίας Ιωαννίνων στον εντοπισμό των δραστών.

Στις 18 Οκτωβρίου, ληστές μπήκαν σε εργοτάξιο που ανοίγει τον δρόμο Βόνιτσας-Λευκάδας στην περιοχή Άγιος Νικόλαος της Αιτωλοκαρνανίας και «γύμνωσαν» έναν ερπυστριοφόρο εκσκαφέα, ξηλώνοντας ολόκληρη την καμπίνα και τη μηχανή του συνολικής αξίας 300 χιλιάδων ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας κατασχέθηκαν το τρακτέρ και δύο τρέιλερ που χρησιμοποιήθηκαν στις κλοπές σε Ιωάννινα και Φθιώτιδα, δύο αυτοκίνητα, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, συσκευή εντοπισμού GPS, ρούχα, γάντια και κλειδιά εργασίας και διάφορα εργαλεία.

Σε βάρος των τεσσάρων αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και κλοπή μεγάλης κλίμακας και οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων.

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ