Επιχείρηση μεταφοράς  συνολικά εβδομήντα έξι (76) αλλοδαπών μουσουλμάνων επιβαινόντων σε Ι/Φ σκάφος πραγματοποιήθηκε χθες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Αστυπάλαιας.

Ειδικότερα, οι μουσουλμάνοι αλλοδαποί και ακολουθώντας την πάγια διαδικασία ενημέρωσαν μεσημβρινές ώρες την 22/09/2023, μέσω του  αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης ”112”, για την ύπαρξη του σκάφους (α.λ.σ.) σε «δυσχερή» θέση, με ικανότατο αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Στην  περιοχή δεσμεύτηκαν τρία (03) παραπλέοντα πλοία, ενώ σχεδόν αστραπιαία έσπευσαν ένα (01) Περιπολικό πλοίο λ.σ.  και ένα ακόμη  (01) Περιπολικό σκάφος  λ.σ.

Το εν λόγω ιστιοφόρο εντοπίστηκε και βάσει πάγιας διαδικασίας ακυβέρνητο στην θαλάσσια περιοχή 5,6 ν.μ. νότια ν. Αστυπάλαιας και οι εβδομήντα έξι (76) μουσουλμάνοι παραλήφθηκαν από το Περιπολικό πλοίο και μεταφέρθηκαν με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια στον λιμένα ν. Κω και στη συνέχεια στο ΚΥΤ ν. Κω.

Από το λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, σε συνεργασία με την Διεύθυνση με τον βαρύγδουπο τίτλο  «Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων», συνελήφθησαν μόνο δύο (02) αλλοδαποί εκ των ανωτέρω, ηλικίας 42 και 32 ετών, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 (παράνομη είσοδος στη χώρα) ενώ οι υπόλοιποι 74 μπήκαν «νόμιμα»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ