Πάνω από 90 μουσουλμάνοι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν από το λιμενικό στην Κρήτη.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, στα νότια της Κρήτης βρέθηκαν χθες το βράδυ 64 μετανάστες, εκ των οποίων ο ένας είχε αναλάβει να τους βοηθήσει να έρθουν στην Ελλάδα και συνελήφθη.

Οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν από φορτηγό σκάφος με σημαία Βιετνάμ σε θαλάσσια περιοχή 43 ν.μ. νότια της Κρήτης.

Το πλοίο κατέπλευσε με απόλυτη ασφάλεια στον κόλπο της Μεσσαράς, όπου τα 64 άτομα (όλοι άντρες) μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος του λιμενικού  και εξήλθαν στο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου Ηρακλείου, με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στο λιμάνι του Ηρακλείου, με τη συνοδεία στελεχών του λιμεναρχείου Ηρακλείου και του ΤΑΕ ΕΛ.ΑΣ. Μεσσαράς.

Η προαναφερόμενη λέμβος ξεκίνησε την 08-02-2024 από τις ακτές TOBRUK Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα.

Από το λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας εκ των αλλοδαπών, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/14 “Διευκόλυνση” σε συνδυασμό με το άρθρο 306 Π.Κ. “Έκθεση” και του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”.

Σημειώνεται ότι οι  64 μουσουλμάνοι άνδρες δεν μπήκαν παράνομα στη χώρα, μόνο ο αλλοδαπός που τους βοήθησε.

Επίσης, το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου ακόμη 34 μουσουλμάνοι κατέπλευσαν στην Κρήτη αφού αποβιβάστηκαν μόνοι τους σε παραλία  των Σφακίων.

Στη συνέχεια οι αλλοδαποί, μεταφέρθηκαν με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια , με τη συνοδεία στελεχών λιμενικού σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Χανίων στον Καλαθά.

Όπως ανωτέρω δύο αλλοδαποί που οργάνωσαν την απόβαση συνελήφθηκαν για παράνομη είσοδο στη χώρα. Οι υπόλοιποι 32 δεν μπήκαν παράνομα στη χώρα.

Όλοι τους θα οδηγηθούν στη συνέχεια στην ενδοχώρα για τα περεταίρω ήτοι υποβολή αιτήματος ασύλου και μόνιμη εγκατάσταση υπό τον αυστηρό όρο όμως της απαγόρευσης εξόδου από την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ