Θεσσαλονίκη: Σειρήνες πολέμου θα ηχήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη

Οι σειρήνες πολιτικής αεράμυνας, αναμένεται να ηχήσουν αύριο Τετάρτη (16/11) και την Πέμπτη (17/11) σε διάφορες περιοχές του δήμου Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή της περιοχής, στις τοπικές κοινότητες Περαίας, Νέων Επιβατών, Αγίας Τριάδας, Νέας Μηχανιώνας, Νέας Κερασιάς και Επανομής, θα τοποθετηθούν ηλεκτροκίνητες και χειροκίνητες σειρήνες πολιτικής αεράμυνας, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και στιγμιαίες δοκιμές.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι για την τοποθέτηση δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από την πλευρά των κατοίκων, ενώ όπως εξήγησε στο grtimes ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής πρόκειται «για δοκιμές που εντάσσονται στο ετήσιο πρόγραμμα συντήρησης, επισκευής και τοποθέτησης νέων σειρήνων όπου χρειάζεται».

«Δεν υπάρχει ασφαλώς κανένας λόγος ανησυχίας από την πλευρά των κατοίκων, καθώς πρόκειται για δοκιμές. Ειδικά σε αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή και πάντα σε επιφυλακή για όλα τα ενδεχόμενα. Γι’ αυτό και τα συστήματα θα πρέπει να λειτουργούν στην εντέλεια» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV