Δεν έχουν τέλος οι παράνομες είσοδοι στη χώρα από τον Έβρο  αλλοδαπών μουσουλμάνων από διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής.

Σε μια ακόμη τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση,  στις 11 Νοεμβρίου το βράδυ στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος «Συνοριακής Φύλαξης» Ιάσμου, ένας αλλοδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας «μη νόμιμους» μουσουλμάνους  μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης (σ.σ. αυτό είναι το λιγότερο) και να μεταφέρει «παράνομα» στο εσωτερικό της χώρας 14 «μη νόμιμους» (sic) μετανάστες.

Η παράνομη είσοδος δεν απασχολεί κανένα, παρά μόνο εάν οι αλλοδαποί μουσουλμάνοι εντοπιστούν σε όχημα. Τότε συλλαμβάνεται μόνο ο οδηγός.

Κατασχέθηκαν το όχημα, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας και κινητά τηλέφωνα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Οι 14 αλλοδαποί, οι οποίοι εάν κινούνταν πεζή δεν θα τους ενοχλούσε κανείς, θα προωθηθούν σε ΚΕΠΑ,  μέχρι να διευκρινιστεί ο τρόπος μόνιμης εγκατάστασής τους στη χώρα. Θέμα απέλασης δεν υφίσταται για κανένα λόγο.

https://twitter.com/dstefanos/status/1589670189318438912

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ