Εκδόθηκαν νέα εντάλματα σύλληψης για πέντε από τους παιδοβιαστές της 12χρονης στον Κολωνό. 

Θα πραγματοποιηθούν πέντε ταυτόχρονες επιχειρήσεις με στόχο ισάριθμες συλλήψεις.

Όπως έχουν διαπιστώσει οι αστυνομικοί, οι κλήσεις στα κινητά τηλέφωνα του κατηγορούμενου Ηλία Μίχου είναι πολλές σε αριθμό και προσπαθούν να αντιστοιχίσουν ποιες οδηγούσαν σε συνατήσεις με την 12χρονη κατά τις οποίες την βίασαν.

Όπως έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής, το κορίτσι είχε στο κινητό τηλέφωνό του την εφαρμογή Viber και μέσω αυτής έμπαινε στην εφαρμογή Blindchat που χρησιμοποιούσε ο 53χρονος.

Αστυνομικές πηγές έλεγαν ότι πολλές από τις επαφές γίνονταν από τα λεγόμενα «πακιστανικά κινητά», που δεν εντοπίζονται, γεγονός που δείχνει ότι ο Ηλίας Μίχος ερχόταν σε επαφή με ανθρώπους έμπειρους στην παιδεραστία που κάλυπταν τα ίχνη τους.

Οικογενειάρχες υπεράνω υποψίας οι βιαστές

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί προσπαθούν να ξεδιαλύνουν πόσοι ήταν οι άντρες που βίασαν το παιδί και πόσα ραντεβού είχαν κλείσει εξηγώντας ότι οι δύο αυτοί αριθμοί δεν συνδέονται καθώς π.χ. ο δεύτερος κατηγορούμενος Ιωάννης Σοφιανίδης είχε βιάσει το παιδί τέσσερις φορές.

Το πιο σοκαριστικό είναι ότι από τις μέχρι στιγμής έρευνες, προκύπτουν τουλάχιστον 12 βιαστές οι οποίοι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν όλοι οικογενειάρχες, με προφίλ υπεράνω υποψίας. «Μόλις γίνουν γνωστά τα ονόματά τους, ο περίγυρός τους θα υποστεί σοκ» σημείωνε πηγή στο protothema.gr. Από αυτούς, έλεγαν οι ίδιες πηγές, οι πέντε έχουν ταυτοποιηθεί και για τους υπόλοιπους η διαδικασία βαίνει προς ολοκλήρωση.

Σε αυτό θα βοηθήσει η διαδικασία αναγνώρισης από την 12χρονη, η οποία επί του παρόντος έχει διακοπεί, καθώς το παιδί είναι σε μεγάλο σοκ και δεν μπορεί να μιλήσει.

Μυστήριο με τον «Μιχάλη»

Οι αστυνομικοί προσπαθούν, παράλληλα, να διαπιστώσουν τον ρόλο ενός άνδρα με το όνομα «Μιχάλης» στον οποίο έχει αναφερθεί η 12χρονη στις καταθέσεις της.

Όπως έχει πει το κορίτσι αυτό ήταν το ένα από τα δύο πρόσωπα – το άλλο ήταν ο Ηλίας Μίχος – που έκλειναν τα ραντεβού και συνόδευαν το κορίτσι στις επαφές με τους βιαστές της.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της ο παιδοβιαστής νεοδημοκράτης Ηλίας Μίχος παγίδευσε το παιδί ως εξής: Αρχικά κέρδισε την εμπιστοσύνη της 12χρονης, μετά της παρουσίασε το σκηνικό της φρίκης λες και ήταν παιχνίδι και στη συνέχεια χρησιμοποίησε τον φόβο, εκβιάζοντας το παιδί για να μη μιλήσει, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ρόλο σε όλο αυτό είχε και η μητέρα του παιδιού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ