Περίπου 400 μουσουλμάνοι  εντοπίστηκαν έχοντας καταλάβει  νησίδα στο Κισσάριο Έβρου μεταξύ Διδυμοτείχου και Σουφλίου, σε ελληνικό έδαφος.

Οι ελληνικές Aρχές έχουν ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς τους, ενώ έχουν σηκώσει και drone.

Μπορεί στην  άλλη πλευρά, του ποταμού να υπάρχουν Τούρκοι στρατοχωροφύλακες που επιβλέπουν να μην επιστρέψουν οι μουσουλμάνοι  στην πλευρά τους, αλλά αδίκως ανησυχούν καθώς  ούτως η άλλως οι αλλοδαποί  θα έρθουν στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση.

Μόλις γίνει η περισυλλογή τους, θα μεταφερθούν σε Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) και  Κέντρο Παραμονής Αλλοδαπών (ΚΕΠΑ του Έβρου για τα περαιτέρω.

Η συγκεκριμένη νησίδα είναι κοντά σε αυτή του καλοκαιριού με τους 38 μετανάστες, αλλά σε ελληνικό έδαφος και φαίνεται να είναι μεθοδευμένη ενέργεια «απάντηση».

Η άφιξη των μουσουλμάνων αλλοδαπών στην νησίδα έγινε με τη Βοήθεια των τουρκικών Αρχών και ΜΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ήδη βρίσκονται εκεί ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλης Συριτούδης (η διαχείριση του στην προηγούμενη περίπτωση του Δεκαπενταύγουστου μόνο καλή δεν ήταν), αλλά και συνεργείο της ΕΜΑΚ από την Κομοτηνή, προκειμένου να βοηθήσει αν χρειαστεί σε περίπτωση απεγκλωβισμού λαθρομεταναστών.

Φαίνεται μάλιστα ότι και πάλι η Αστυνομία να ενημερώθηκε από τις γνωστές ΜΚΟ με  περίεργο ρόλο τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και δημοσιογράφους ξένων ΜΜΕ, οι οποίοι έχουν αναλάβει… εργολαβικά το συγκεκριμένο θέμα.
 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ