Σε μια επιχείρηση στη Μύκονο που εξελίχθηκε σε πρωτοφανές φιάσκο για την ΕΛΑΣ πλήττοντας ότι μόνο την εικόνα του Σώματος, αλλά και του ίδιου του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Τάκη Θεοδωρικάκου, χθες το βράδυ η τοπική αστυνομία του νησιού (διοικητής Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Μυκόνου Θανάσης Παπάζογλου) και ειδική ομάδα του  Τμήματος Εκβιαστών αντί να συλλάβει τον υπεύθυνο για (έναν  ακόμα…) ακόμα ξυλοδαρμό, συνέλαβαν… τον υπεύθυνο Ασφαλείας όχι μόνο της ΔΟΥ Μυκόνου, αλλά και όλων των ΔΟΥ των Κυκλάδων κι έναν υπάλληλό του!

Και μάλιστα παραβιάζοντας μια σειρά νόμων όπως το ότι τους πέρασαν χειροπέδες μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους, ενώ απαγορεύεται ρητά και παρά το γεγονός ότι οι συλληφθέντες, γιατί περί σύλληψης επρόκειτο και με τον τρόπο που έγινε και όχι προσαγωγής, τους έδειξαν όλα τα έγγραφά τους από ταυτότητες μέχρι και έγγραφα το τι έκαναν στο νησί.

(Κάτω): Και τα αγάλματα της Δήλου κλαίνε από τα γέλια. defencenet.gr

Παρ’όλα αυτά με χειροπέδες τους μετέφεραν, παρά τις διαμαρτυρίες τους, εν είδη κακοποιών σε ολόκληρη την Χώρα και εν συνεχεία, τους μετέφεραν στο τμήμα, υποτίθεται πλέον για «διακρίβωση στοιχείων», όπου σύμφωνε με τις καταγγελίες του ιδιοκτήτη της εταιρείας Ασφαλείας των ΔΟΥ Κυκλάδων, τους έβρισαν σκαιότατα και ο Θ.Παπάζουγλου απείλησε τον εν λόγω, ο οποίος τυγχάνει και πρώην στρατιωτικός με λαμπρή υπηρεσία στην ελληνική αποστολή στο Κόσοβο!

Στην φωτό κάτω ο Θ.Παπάζογλου (δεξιά με το… αστραποβόλο βλέμμα) στην μέση ο δήμαρχος Μυκόνου και αριστερά ο νέος Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Ν.Αιγαίου, Υποστράτηγος Μιχαλόπουλος Γεώργιος, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει καμία σχέση  με το επεισόδιο, αφού μόλις ανέλαβε καθήκοντα. defencenet.gr

Οι συλληφθέντες, ενημερώθηκαν στο Τμήμα ότι επρόκειτο περί «προσαγωγής» και όχι σύλληψης, ζήτησαν τον λόγο για τον οποίο έγινε αυτό αυτό, δεν τους απάντησαν, απλά αναγκαστικά τους άφησαν ελεύθερους μετά από τρεις ώρες, όταν αντιλήφθηκαν την γκάφα που είχαν διαπράξει.

Όλη αυτή η επιχείρηση κατά του υπεύθυνου ασφαλείας των φορολογικών μηχανισμών των Κυκλάδων είναι άγνωστο από ποιος και πώς μεδοθεύτηκε και κυρίως τον τρόπο που εκτελέστηκε από τον  Θ.Παπάζογλου αφού αυτός όφειλε να κατευθύνει την ειδική μονάδα.

Η προσαγωγή απαγορεύεται ρητά εφόσον επιδειχθεί στα αστυνομικά όργανα τα στοιχεία του ελεγχόμενου, και δεν υπάρχει κανένας δικαίωμα κανενός να μεταφερθεί ο υπό έλεγχο πολίτης στο αστυνομικό τμήμα.

Πολλώ δε μάλλον στην Μύκονο που είναι ένα μικρό νησί και δεν τίθεται θέμα διαφυγής, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι υπήρχε τέτοιο θέμα.

Όλα αυτά δε ένα νησί, όπου τα τελευταία δύο χρόνια η ανομία και η παραβατικότητα έχουν πάει σε άλλο επίπεδο και μόνο… τις γλάστρες δεν έχουν κλέψει οι κακοποιοί που σαρώνουν το νησί με την αστυνομική διοίκηση «να πετά χαρταετό»!

Με αποκορύφωμα τα όσα έγιναν χθες, με την σύλληψη-προσαγωγή του υπεύθυνου ασφαλείας της ΔΟΥ των Κυκλάδων, χωρίς καμία απολύτως αιτία.

Απλά άλλον έψαχναν κι άλλον έπιασαν οι -ή καλύτερα ο- «Κλουζώ» του νησιού.

Εν τέλει ο πρώην στρατιωτικός και νυν υπεύθυνος Ασφαλείας αποχώρησε «υποσχόμενος» μηνύσεις και αγωγές…

Τι γνώμη έχετε για όλα αυτά υπουργέ Τ.Θεοδωρικάκο; 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ