Μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 αναμένεται να ξεκινήσει η…  «πιλοτική»  εφαρμογή της ψηφιακής πλατφόρμας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων χορήγησης ή ανανέωσης των αδειών διαμονής των πολιτών τρίτων χωρών, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία τους έχουν μπει παράνομα στην Ελλάδα.

Βέβαια το παράνομα δεν ανησυχεί κανένα, καθώς η πολιτική είναι για μαζικές  νομιμοποιήσεις.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης, στόχος του υπουργείου είναι στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του έτους να γίνεται πλέον ηλεκτρονικά η αίτηση για το μεγαλύτερο μέρος των τύπων αδειών διαμονής, με εξαίρεση τις αρχικές αιτήσεις χορήγησης αδειών για εξαιρετικούς λόγους «που χρειάζονται ταυτοπρόσωπη παρουσία».

Σε πρώτη φάση οι πολίτες τρίτων χωρών καλούνται να εγγραφούν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης https://portal.immigration.gov.gr/login και να αποκτήσουν το μοναδικό κωδικό χρήστη. Μόλις ολοκληρώσουν την εγγραφή τους, έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν τη βεβαίωση που πιστοποιεί την παράταση των τίτλων διαμονής, η οποία έχει δοθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης, οι άδειες διαμονής που έληξαν από 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι και 31 Ιουλίου 2020 έχουν παραταθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021, ενώ οι άδειες με ημερομηνία λήξης ως και τις 31 Μαρτίου 2021 παρατάθηκαν για οκτώ μήνες από την αρχική ημερομηνία λήξης τους. «Με τη βεβαίωση που θα εκτυπώσει από το πόρταλ ο χρήστης θα έχει ένα πρόσθετο αποδεικτικό στοιχείο για την παράταση της άδειάς του, σε περίπτωση σχετικού ελέγχου», εξηγεί ο κ. Γεωργιάδης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ