Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου στο κέντρο της Αθήνας, ενόψει της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση, που ήταν προγραμματισμένη για τις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος, θα γίνει, τελικώς, στις 19:00 στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη κοντά στην παλιά Βουλή. 

«Εκπρόσωποι του ακροδεξιού φάσματος αναμένεται να βρίσκονται εκεί, δεν θέλουμε καμία σχέση μαζί τους», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Κατά την προγραμματισμένη κινητοποίηση αναμένεται να παραθέσουν ομιλίες ιστορικοί, συγγραφείς και θεολόγοι.

Την Παρασκευή η πρώτη προσευχή

Να υπενθυμιστεί πως την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, μετά την απόφαση για αλλαγή του status quo της.

Στον ναό συνεχίζονται οι εργασίες προετοιμασίας και χθες, Τρίτη, έγινε η τοποθέτηση των χαλιών, τα οποία είναι προσωπική επιλογή του Τούρκου Προέδρου.

​Τα χαλιά είναι σε χρώμα σκούρο πράσινο προς τιρκουάζ και σύμφωνα με το haberturk.com, και το υλικό κατασκευής είναι ντόπιο.

Κατά την προσευχή, τα χριστιανικά ψηφιδωτά της εκκλησίας θα καλυφθούν από κουρτίνες. Να σημειωθεί πως θα καλυφθούν όσα «βλέπουν» στην κατεύθυνση της Κάαμπα, όπου και προσεύχονται οι μουσουλμάνοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ