Πρώτοι οι κάτοικοι της Πελοποννήσου ήρθαν αντιμέτωποι με τα ακραία καιρικά φαινόμενα του μεσογειακού κυκλώνα ”Ζορμπάς”, στο πέρασμά του προς την Αττική και τις Κυκλάδες.

Στην Καλαμάτα, με μανία χτυπήσαν οι άνεμοι το παραλιακό μέτωπο δημιουργώντας μεγάλα κύματα, προκαλώντας ήδη ζημιές σε παραλιακές επιχειρήσεις.

Η θάλασσα σε πολλά σημεία έχει βγει έως το οδόστρωμα της οδού Ναυαρίνου, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί από την οδό Ηρώων και ανατολικότερα προς Φιλοξένια.

Σκληρό είναι το πέρασμα του “Ζορμπά” και από τη Μάνη, καθώς ισχυροί άνεμοι και μανιασμένα κύματα έχουν ήδη προκαλέσει ζημιές.

Στην Στούπα έχουν καταστραφεί αλιευτικά από τα κύματα παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των ιδιοκτητών τους να τα περισώσουν.

Δύσκολη η κατάσταση και σε άλλες παραλιακές περιοχές της Μάνης, όπως ο Άγιος Δημήτριος.

Σε Δυτική Μάνη, Πύλο και Φοινικούντα τα φαινόμενα είναι επίσης ισχυρά προκαλώντας διακοπές ηλεκτροδότησης σε οικισμούς.

Τι λέει ο Δήμαρχος Μάνης

Στις παραλιακές περιοχές του δήμου Δυτικής Μάνης επικεντρώνονται τα σημαντικότερα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας, όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ιωάννης Μαραμπέας.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος είπε ότι «λόγω του μεγάλου κυματισμού έκλεισαν παραλιακοί δρόμοι, αλλά μηχανήματα του δήμου εργάζονται για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά.»

Επίσης, ανέφερε ότι «έχουν προκληθεί ζημιές σε προβλήτα στο λιμάνι της Καρδαμύλης, ενώ βυθίστηκε ένα αλιευτικό σκάφος στην Στούπα.»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ