Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Τουλάχιστον άλλες δέκα ληστείες στην ίδια περιοχή είχαν διαπράξει οι τρεις δράστες
Οι δύο Πακιστανοί και ο Ιρακινός, που συνελήφθησαν και ομολόγησαν ότι εκείνοι λήστεψαν και οδήγησαν στο θάνατο τον 25χρονο φοιτητή Νικόλα Μουστάκα, φαίνεται πως είχαν διαπράξει άλλες δέκα ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης, χωρίς κανείς (Αστυνομία ή άλλες υπηρεσίες) να ασχολούνται μαζί τους, καθότι “πρόσφυγες”. .
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, οι τρεις ταυτοποιήθηκαν ως δράστες άλλων δέκα ληστειών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, αφού εκτιμάται ότι μπορεί να έχουν κάνει πολλά περισσότερα αδικήματα.
Υπενθυμίζεται, ότι και οι τρεις ήταν σεσημασμένοι για διαφορετικούς λόγους από την Αστυνομία, αλλά φυσικά ουδέποτε συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα και ουδέποτε απελάθηκαν, όπως δεν πρόκειται να απελαθούν και μετά την αποφυλάκισή τους.
Ειδικότερα, ο 17χρονος Πακιστανός είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο για ληστεία στο δρόμο, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους- παρωδία – μεταξύ των οποίων να δίνει το παρών σε αστυνομικό τμήμα, παρότι κανείς δεν είχε ιδέα που έμενε, ούτε πρακτικά ποιος ήταν.
Οι τρεις αν και ομολόγησαν τη ληστεία σε βάρος του Νικόλα Μουστάκα και της φίλης του, ισχυρίζονται ότι δεν τον έσπρωξαν στο κενό. Ωστόσο, η δίωξη σε βάρος του είναι για ανθρωποκτονία και ληστεία. Την Παρασκευή ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή τη Δευτέρα.