Φωτιά σε διαμέρισμα στον Πύργο – Στο νοσοκομείο μητέρα και παιδί
Ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής μετά από πυρκαγιά σε πολυκατοικία
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον Πύργο σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου πολυκατοικίας, κινητοποιώντας άμεσα τις αρμόδιες αρχές.
Μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο πριν αντιληφθούν καπνούς να βγαίνουν από το διαμέρισμα. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν προληπτικά το κτίριο για λόγους ασφαλείας.
Πυροσβεστικές δυνάμεις έφτασαν άμεσα στο σημείο και κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες, αποτρέποντας την επέκτασή τους σε γειτονικά διαμερίσματα. Παράλληλα, η αστυνομία προχώρησε στις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Μία γυναίκα και το παιδί της παρουσίασαν δυσφορία λόγω της εισπνοής καπνού και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου. Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.
Οι πρώτες ενδείξεις στρέφουν την έρευνα σε πιθανή βλάβη κλιματιστικής μονάδας, χωρίς ωστόσο να έχει εξαχθεί οριστικό συμπέρασμα. Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα προκύψουν από την έρευνα του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής.