«Αυλαία» με τον πιο τραγικό τρόπο έπεσε στην υπόθεση της εξαφάνισης του 25χρονου ορειβάτη από την Ισπανία, ο οποίος είχε εξαφανιστεί εδώ και μέρες.

Ο αδικοχαμένος νεαρός που αγνοούνταν στον Όλυμπο από την περασμένη Τετάρτη, εντοπίστηκε νεκρός έπειτα από εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σορός του βρέθηκε στη ζώνη «Ζωνάρια», κάτω από το λούκι της Κακόσκαλας, από τον διαχειριστή του καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός» σε συνεργασία με μέλη της ερευνητικής ομάδας που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις εντοπισμού.

Ο νεαρός ορειβάτης είχε επικοινωνήσει για τελευταία φορά με τον πατέρα του το πρωί της περασμένης Τρίτης, πριν δηλωθεί η εξαφάνισή του και κινητοποιηθούν οι αρμόδιες Αρχές.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή του Ολύμπου είχαν δυσχεράνει σημαντικά τις έρευνες, οδηγώντας ακόμη και σε προσωρινή διακοπή τους.

Στην επιχείρηση εντοπισμού και ανάσυρσης συμμετείχαν τρεις ορειβατικές ομάδες της 2ης και 4ης ΕΜΑΚ, καθώς και στελέχη της Ορειβατικής Υπηρεσίας Κατερίνης, που κατευθύνθηκαν στο σημείο, για να παραλάβουν τη σορό του άτυχου ορειβάτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ