Ποινή φυλάκισης στον 25χρονο και τον 32χρονο που εντοπίστηκαν να οδηγούν με 221 χλμ/α.ω. στη Θεσσαλονίκη
Οι ποινές τους είναι εξαγοράσιμες
Δύο νεαροί οδηγοί -ηλικίας 32 και 25 ετών- κρίθηκαν ένοχοι για επικίνδυνη οδήγηση, καθώς εντοπίστηκαν να κινούνται με ταχύτητα 221 χλμ/ώρα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, πραγματοποιώντας παράλληλη πορεία που χαρακτηρίστηκε ως άτυπη «κόντρα».
Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε στον 32χρονο ποινή φυλάκισης 18 μηνών, η οποία μετατράπηκε σε χρηματική ποινή 10 ευρώ ημερησίως, ενώ ο 25χρονος καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή, λαμβάνοντας το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο οδηγοί είχαν συλληφθεί έπειτα από στοχευμένους ελέγχους της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, η οποία κατέγραψε την πορεία τους από το ύψος των ΚΤΕΛ «Μακεδονία» έως την Εσωτερική Περιφερειακή.
Ο 25χρονος βρέθηκε επίσης να οδηγεί με μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του.
Στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ αστυνομικός μάρτυρας ανέφερε ότι δεν υπήρξε οργανωμένος αγώνας, αλλά επικίνδυνη και ανταγωνιστική οδήγηση.